Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2006 Seat Toledo Şasi Numarası

Uğur damar

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eyl 2020
Mesajlar
26
Yaş
33
Arkadaşlar Merhaba
Bugün aracım çakılı şasi numarası bulunamadığı için muayeneden kaldı. Normal şartlarda;camda var, şöför koltuğunun tarafında kaputun altında çamurluğun üstünde plakaya basılmış şekliyle var. Başka da yok.

Bi de internetten araştırdığım kadarıyla yolcu koltuk tarafında kaputun altında varmış. Fakat bende yok.
Ustaya götürdüm yolcu koltuğu tarafında hasar yok oynama yok. Servise gittim ilk başta bulamadılar detaylı bir şekilde bakacaklarmış eğer bulamazlarsa yazılı bir beyanda bulunacaklarmış ve muayeneden geçebilecekmişim(çok mantıklı gelmedi bana) bi de para isteyecekler muhtemelen.
Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleme:
Servis şase numarasını nasıl bulamaz? Servis işçiliğinden ben de şikayetçiydim ama bu kadarı amatörlük.
 
Şasi numarası nasıl bulunamaz?Yeri o modelde markada bellidir nettir.Bu arabadan arabaya supriz yapar gibi saklanacak bisey değil.Hocam arabanızdan eminseniz bisey diyemem ama şasi numarası görünmemesi kafada soru işareti getirebilir anlayan birine gösterin bir sorun olmasin
 
Ustad gecmis olsun gicik bir soruna rastlamissin. Acaba oradaki plakayi temizlik vs anindami yerinden cikardilar diyecegim ama oyle kolay cikacak bir plaka degil aslinda :/

Altta foto atiyorum ayni kasa benim aracta bulundugu yeri...

Umarim sorunu kolay halledersin.. sonucu bizimle paylasirsan sevinirim ustad gecmis olsun..
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2020-12-23-00-42-03-230.jpeg
    Screenshot_2020-12-23-00-42-03-230.jpeg
    173.1 KB · Görüntüleme: 15
Problem zor bela çözüldü. ne kadar para harcadığım dahil her şeyi detaylıca yazacağım

Bu araçta normal şartlarda 3 adet şasi numarası mevcutmuş. sağda solda ve camda.
Sırayla;
Metal plakaya basılmış( Tuv bunu kabul etmiyor)
Cam,
Soğuk baskı yani lazerle veya kalıptan çıkmış hali ile( çakılı şasi numarası buymuş)


Tuv çakılı şasi numarası olmadan muayeneden geçirmiyor.


- Yukarıda yazdığım gibi Kayseri'de bulunan Aykan'a götürdüm(yetkili servis) Arkadaşlar akşama kadar baktıktan sonra şasi numarası olmadığını söylediler. araçta hasar var mı var ki ondan yok diye sorduğumda ise bilmediklerini ve söyleyemeyeceklerini söylediler. Ben onlar için evet sizden bilir kişi raporu istemiyorum dedim. hasarlı mı diye sordum. Servis Müdürü dahil bir çok kişiyle görüştüm Fakat sonuç alamadım. Nerede olması gerektiği bilgisini sözlü bir şekilde alarak oradan ayrıldım.

Bu arada normal şartlarda hasar tespiti için 350 tl alan servis şaşırtıcı bir şekilde benden para ücret talep etmedi.

- Oradan doğruca ekspertize gittim. Durumu arkadaşlara izah ettim. 200 tl karşılığında kaporta ve direklere baktılar. Herhangi bir işlem, boya, değişen olmadığını raporlatarak ve yazılı bir şekilde çakılı şasi numarasının olduğu bölgede herhangi bir işlem yoktur raporu alarak tekrar servise gittim. Bu arada aracı alırken yaptırdığım ekspertizde de bir şey çıkmamıştı.

Servise gittim raporu gösterdim ama çözüm yok.

O kadar canım sıkıldı ki ne uyku uyuyabildim ne de yemek yiyebildim. Düşünsenize araba çalıntı mı change mi yapılmış trafik el koyar mı düşünceleriyle 1 hafta geçirdim. Artık son çare olan trafiğe gittim ne olacaksa olsun dedim. Onlar da Makine Mühendisleri Odasına yönlendirdiler.

Odaya gittim. Yetkili arkadaşlar baktılar anlamadılar onlarda işin içinden çıkamadılar. elimde ekspertiz raporları olmasa arabaya yeni şasi numarası vuracaklar( Emniyet ve noterde burada işin içine giriyormuş. Bu arada Emniyet kaza raporunu ister yoksa arabayı elinden alırlar bilgisi geldi kulağıma. İyice streslendim.

Neyse raporu verecek kişi olan geldi. 50-60 yaşlarında bir adam. iyice baktı o da bulamadı. Ayni şasi numarasını vurulacak tarzında rapor yazdı. Raporu odaya onaylattım. Buraya verdiğim ücret 450 TL. Çektiğim stres paha biçilemez.


Oda raporla beni şasi çakılacak yere yönlendirdiler. Oraya vardım durumu izah ettim raporu verdim. Adam eline numaratörleri ve çekici alarak aracın başına geldi. Ben söylüyorum o çakıyor. Sırayla tüm numarayı çaktı. Buraya da 200 tl verdim.


Verdiğim para 850 tl de olsa çektiğim çile çoktu. Arabada herhangi bir hasar mevcut olmayıp çakılı şasi numarasının olmaması gerçekten çok enteresan.

Bu olaylardan sonra doğuş grubuyla yazıştım görüştüm ispanya ile yazıştım ama sonuç yok.

Bu arada TUV'de araç geçmiş muayeneleri sorgulattım. Araba 2006 model. İlk Tuv muayenesi 2016 yılında. Oradaki adam TUV 2009 yılında muayeneye başladğını söyledi. Yani bu araba 7 yıl boyunca muayeneye girmemiş. 2016 yılında muayeneye geldiğinde 60 bin km'deymiş ve tekte geçmiş. Yani 10 yılda sadece 60 bin yapmış. Artık arabanın yurt dışından geldiğini düşünmeye başladım. ve geldiği ülkede çakılı şasi numarası istenmiyordu ve fabrika da çakılı şasi numarasını basmadı.

Bu araba geçmiş muayenelerden nasıl geçti diye soracak olursanız . Benim yaptırdığım muayene ile 3 defa muayeneye giriyor. Muhtemelen yönetmelik değişti. Artık çakılı şasi numarasına bakılacak denildi.

Süreci tam manasıyla anlattım. Yine sorunuz olursa cevaplayabilirim.
 
Ustad cok ciddi bir durummus ben olayi oncesinde yanlis anlamisim. Evet bugun baktim yolcu tarafinda saseye kazinmis sase numarasi var.

Cok ilginc bir durum ama dedigin gibi arac yurtdisindan gelmis olabilir. İlk muayene tarihine bakinca da oyle gibi duruyor.

Onuc olarak cozulmesine sevindim ustadim buyuk geçmiş olsun
 
Geri
Üst Alt