Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2004 İbiza 3. Silindir Ateşleme kesiyor. Sebebi nedir

erhanatici

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Haz 2021
Mesajlar
1
Yaş
29
öncelikle iyi akşamlar... Arızamdan kısaca bahsetmek istiyorum ardından değerli yorumlarınızı bekliyorum

Öncelikle şu notları düşmek istiyorum
1- Uzun yolda bu arızayı yapmıyor
2- Belli belirsiz zaman aralıklarıyla yapıyor ( bazen ayda bir bazen gün aşırı )

-- Araç özellikle rölantide çalışmaya bırakınca ( beklerken,ışıklarda,trafikte) devirde aşırı bi dalgalanma oluşuyor ve ardından motor ışığı yanıp sönmeye başlıyor , bu zaten ateşleme kesintisi anlamına geliyormuş bu araçlarda.
-- Ardından araç titreşimli çalışmaya başlıyor gaza basınca titreşimli kalkıyor ( bobin arızası gibi ). Güçten düşüyor. Stop edecekmiş gibi kalkıyor. Bu arıza olduğunda genelde kenara çekip stop ediyorum ve belli bi süre bekleyip çalıştırınca arıza kendiliğinden geçiyor

** Servise götürdüğümde 3. Silindirde ateşleme kesintisi oluştuğu söylendi , bobin değişildi hazır ellenmişken bujiler komple değişti. arıza sıfırlandı. Ve hemen 1 gün sonrasında arıza tekrarladı
** Servise tekrar götürdüğümde 3. silindirin enjektörü 1. silindir ile yer değiştirilerek denendi ve sorun devam etti. sorunun subaplarda olduğu söylendi. Başka bir servise sorduğumda subaplar ve hatta pistonda dahi olabileceği söylendi.
** Ben sorunun elektronik birşey olduğunu düşünüyorum.
** Aranızda bu arıza ile karşılaşan ve başına gelenleri anlatabilecek olan var mı
 
Geri
Üst Alt