Arkadaşlar, 2001 (60.000 km) 1.6 signo bir ibiza alsam;
- yakıtı nasıl olur,
- motor parçaları vw mi yoksa, henüz seat durumundamıdır,
- kullanan varsa görüşleri...
- Fiyat olarak ne eder?
acil bekliyorum, çok teşekkürler.
Seat 94 yılında VW bünyesine katıldı, bazı parçaları İspanya' da üretim olabilir, bu kafanızı karıştırmasın İspanya' da VW' nin fabrikası var. Aracın parçalarında VW-Audi-Seat-Skoda amblemleri göreceksiniz
😉
2001 model ve 60k da olması resmen bir hayal.. Hani mümkün olabilir ama ancak bi Almancı veya yaşlı bir teyze arabası olacaktır. Bunu da vites körüğü ve sürücü koltuğu oturağı kapı tarafındaki yükseltiye bakarak anlarsınız. Bir de pedallara... Pedallar alt taraftan soyulmamışsa, koltuğun bahsettiğim yükseltisinde kırışık oluşmamışsa (oturup kalkarken baldırın geldiği yer, genelde bükülmeye bağlı kırışır) veya vites körüğünde topuzun altı deri dökmeye başlamamışsa ( değiştirilebilir, bu olasılığı unutmayın) araç orjinal OLABİLİR. Niye olabilir derseniz bu dediklerim temiz binilmiş 100k' daki İbiza'da da olmaz...
Neyse, konuyu karıştırmadan fiyatı da verelim. Aracın şu an ki piyasaya yazılabilecek değeri 15500-16000, ama 11 yaşındaki arabayı alacak olanlar LPG ararlar, bunun olmaması bazı müşteriler için fiyat kırdırma yolu olabiliyor. 15'e gider derim. Alıcıysanız, binecekseniz 15000 'e almaya çalışın. Ki söylediğim bu rakam orijinal 60.000 km' de olması durumunda geçerli. Normal bir ibizanın ederi 14.000 TL
Yakıt olarak ise benzinde 45-50 krş görürsünüz
🙂 Manuel ise bu 40 krş da olabilir. Ama lpg' de 28-30 krş'u geçeceğine ihtimal dahi vermiyorum. Lovato- LandiRenzo- BRC gibi kaliteli kitlerle daha aşağı da olabilir. Motoru bildiğiniz Bora-Golf-Leon-Toledo motoru. AKL ve AEH serisi... 100 bg 148 N.m Tork, manuelde gidişi çok güzel.
Fiyat fazla gelmiş olabilir ama piyasa fiyatından bahsediyorum. Üst kasa 1.4 almaya kalksanız 15-16'ya bulabilirsiniz ama temiz olur mu onu Allah bilir...