Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2000 model Toledo Klima Fanı sorunu

Göktürk422

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Eki 2020
Mesajlar
3
Yaş
38
Mrh arkadaşlar 2000 model seat Toledo aldım klimasi çalışmıyordu oto elektirikciye götürdüm iki faninda çalışmadığını söyledi yenisi ile değiştirdik klima çalışıyor aradan belli bir süre geçti klima soğuk üflemiyor bu sefer başka bir oto elektirikciye gittim klima fanı nin yani büyük olanın çalışmadığını söyledi bende daha önceki oto elektrikciye gittim fan çalışmıyor dedim klima açıkken (soğuk üflemiyor) fan motoruna iki çekiş darbesi yaptı calisti fan motorunun kömürleri sıkışmış olabilir dedi uzunyola çıkmıştım yolda bir kontrol edeyim dedim yine çalışmıyor ustanın yöntemini denedim küçük bir taşla tiklattim geri çalıştı devam ettim şuan calismiyor.(not: küçük fan çalışıyor)
1. Büyük fan klima açılınca mi devreye giriyor yada motor isinincami
2. Fan yeni,fan motorunun arızalı,musurmu ,sigortadan mi neden
3.fan motorunu değiştirmem gerekirse çıkma orjinal mi yoksa tavsiye ettiginiz bir marka var mı
Teşekkürler
 
Ustadim gecmis olsun. Fan motoruna giden kablolarda sorun var mi? Gozle gorunur bir durum var mi? Kablolarin sase uclari oksitlenme yapmis olabilir. Bu da yeteri akimi cekemedigi icin fani devreye sokamayabilir. Eger problem kablolamada degilse aldigin fanda sorun olabilir. Tiklatinca calismasi maalesef motorun sıkıştığını isaret ediyor ya da dedigim gibi yeteri akimi cekemeyip start almadigini...
 
Geri
Üst Alt