Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

15000 Bakım Yardımı !!!!

tabi tabi öyledir. sanayide çözecez sorunu bulacaz diyene kadar arabanın yarısını değişirler deneme tahtasına çevirip arabanın anasını bellerler.çok ustalar ya.

eskidenmiş o işler.

hiç bir zaman tamir edilen parça değişeni kadar sağlam ve sorunsuz olmaz.

nitekim yapılacak işlemde bakım. yağ filtre değişimi ve senelik kontroller. pahalıda değil.

ben altımdaki arabayı satacak olsam k.cı kırık bakımı bile sanayiye götürdüm o kadar pintiyim arabanın içine ettim diyecek kadar küçülemem oun yerie kardeşim her kaydı vardır serviste git kontrol et diyecek kadar malıma güvenirim.

Sizin ordaki ustalarda iş yok. Ayrıca her bildiğin ustaya giymicen bildiğin güvendiğin ustaya gideceksin benimde arabamın garantisi war ilk bakımda yetkili serviste 24 yaşında birisi yaptıu bakımını bu adammı daha iyidir yoksa 40 yıllık motor ustasımı kimisi aklını satar kimisi emeğini unutma.
 
Kankacım sanayıde ustan varsa adam gıbı dedıklerının hıc bırı olmaz,servıslerdekı elemanlar ne arabadan anlıyolar senelerdır o servıste calısmıyosa ne de sorularına adam gıbı cevap veremıyorlar.Ayrıca sabayıdekı ustaların cogu da eskıden servıslerde cıraklık yapmıs ısı kapıncada kendı dukkanını acan adamlar alayı.Dedıgın gıbı ısten anlamayanı da var anlayanı da.Etrafımdakı cogu kısı bakımlarını sanayıde kendı ustalarında yaptırıyor,garantısı olanlar da garantısının bıtmesını beklıyorlar.Ben arabamın bakınımı kendı ustamda yaptırıyordum parcalarımı kendım alıp servıse gıtmenın ne manası var sadece yag su fıltre degıstırmek ıcın.Adamların beyınde eprom un ayakları kırılsa b kacak yuzunden dogrudan komple elektrık tesısatı degıscek beyın degıscek dıyıp 10 lıra kıtlıyolar sanayıde beyıncıye gıdıp b lehım attıryosun hatalı yere ısını 100-150 lıraya halledıyosun.Sımdı hangısı daha mantıklı dusunmek lazım :)
Daha ne denirki:)
 
her zaman yetkili servis benim leonum 2008 modeldi. surekli eryada yapıldı. abimle aynı zamada almıştık o 40000km bakımını sanayide yaptırdı. arabanın arka balatalarını değişmişler araba sanayiden gelirken yanıyordu nerdeyse fren balatalarını yanlış takmışlar. aynı bakım eryada 370 liraydı o 200 liraya yaptırdı az kalsın 42000tl çope gidiyordu ucuz atlattı. onun için yetkili her zaman iyidir. bende 1997 model daf marka tır vardı 11 sene boyunca yetkili servisi haricinde bir yerde bir vidasını değiştirmedim. arkadaşlar lutfen unutmayın aracınızda taşıdığınız 1 kilo portakal değil. can taşıyorsunuz. :hosgeldin:
 
sanayide tanidigin varsa orda daha uyguna yaptirabilirsin bence onemli olan tanidik bence servis yad da sanayi degil x bi servise goturmustum aracimi 4 fakli calisan arabamin filtresini degistirememisti bu da cok komik birsey--- ben servis sanayi karisik gidiyorum her ustanin iyi oldugu yonler var----
 
Sizin ordaki ustalarda iş yok. Ayrıca her bildiğin ustaya giymicen bildiğin güvendiğin ustaya gideceksin benimde arabamın garantisi war ilk bakımda yetkili serviste 24 yaşında birisi yaptıu bakımını bu adammı daha iyidir yoksa 40 yıllık motor ustasımı kimisi aklını satar kimisi emeğini unutma.

yağ değişimini 50 yaşnda adam yapsa ne olur 24 yaşnda eleman yapsa ne olur. hepsini geçtim ben 14 15 yaşndayken kamyon motoru dağıtıp topluyorduk. nice 30 40 yaşnda ustayım diye gezenler beceremiyordu. iş yaşta değildir. bilmem kaç senedir bu işi yapıyorum ben ustayım diyen nice adamlar kendilerini beğenmişliklerinden ne arabaların içine ediyorlar iyi biliyorum ben. o 24 yalndaki hata yapsa arkasında YETKİ sıfatının getirdiği garanti var çatır çatır düzeltirler. 50 yaşnda bilmem kaç senedir yapıorm bu işi benden iyi mi bilicen diye çıkıpta madara olanlar kapıdan çıktınmı sen yaptın diyorsa bitti geçeceksiniz bu işleri.

sanayide ucuz iş yapcaz diye yağ değişiminde bile gitmek bir arabanın ömrünü kısaltır değerini düşürür bu kadar basit. yüksek kmli sorunsuz arabaların %90 ı yetkili servis bakmlıdır. dünyanın her yerinde böyledir.

altındaki toledoyu ne zamanki lpg taktırdm ne zamanki yetkiliye götürme şansım kalmadı araba ondan sonra madara oldu çok bilmişlerin elinde.
 
Babamın arabası 350.000km'de benimki 171.000km'de hiçbir işlemi serviste yapılmamış araçlar.
Tık sorunu da yok.
Servis araç tamiri yapmaz. Arızalı parçanın yenisini takar ki bu da ustalık değildir. Servisteki gibi alet takımı herkesin elinde olsun herkes yapar onları.
Servisin işçilik başarısını göstermek adına tek birşey söylemek yeterli.
Servis yapamadığı arabayı sanayiye yollar yapılsın diye. Demekki servisin de çözemeyeceği şeyler var. Geriye kalan herşey için sanayi. Haha :D
 
Geri
Üst Alt