DarkPassenger
Kayıtlı Üye
Aynen Kardeşim..
İkinci yani Genel kullanım ortalamam Bayiden çıkarttığımda 13.4 lt idi o düşe düşe bu gün 7.6 ya geldi ve şehir içi bile çok nadir 8'i görüyorum oda sıkışık trafikte onun dışında genelde 7 litrelerdeyim.. Ev ve okul arası inişli çıkışlı ve çok dur kalklı 8'e yaklaşmasının sebebi de bu.. düz yerlerde 7 lt nin üzerine çıkmayacağını zannederim.. bunlarıda göz önüne alınca Dizelde 8-9 litre yakıyor diyen arkadaşlara şaşıyorum..
Ayrıca bu gün tekrar kontrol ettim bizim FR lar ile Style 1.4 TSI ların Fabrika çıkışı yakıt ortalamalarında 1lt fark var FR daha aza yakıyor 😱key:
Dizelde 8-9 nasıl görülür anlatayım. Aracınızı kısa mesafelerde ve dur kalklı trafikte kullanırsınız, motor ısınmaz, ozaman da fazla yakar. Örnek vermek gerekirse işe giderken 6 lt ortalama ile, dönerken de 11 litre ortalama ile gidiyorum. ev-iş arası 2 km ve biraz yokuş aşağı, yolda 5 yerde tamamen durup tekrar hızlanıyorum. ortalamasını alırsak 8,5 yapar ki bu da küçük şehirler de bir çok kişinin başına gelebilecek bir güzergahtır. Aracımı da gayet sakin kullanıyorum yani.