Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.0 Eco tsi dsg station İbiza ilk 2000 km deneyimleri

thecrow

Kayıtlı Üye
Katılım
26 May 2016
Mesajlar
6
Yaş
39
Arkadaşlar merhabalar aracımı alalı yaklaşık bir ay olmakla beraber ancak 2000 km'lik bir yol deneyimine sahibim. İlk etapta bahsetmek istediğim konu yakıt:


Aracımı Samsun Seat Yetkilisinden teslim alıp Kastamonu'ya getirirken yapmış olduğum yaklaşık 300 km'lik yol esnasında, boş bagaj, yeni araç, sadece sürücü, yolda %50-60 klima kullanılmışken yakıt 100 km'de 5,4 lt seviyelerini göstermiştir. Sonra Kastamonu-Sinop (ayancık) arası yaptığım yaklaşık 150 km yol esnasında tam dolu bagaj, sürücü+yolcu+bir çocuk yüküyle yakıt 6,5 lt'ler seviyesine yükselmiştir. Yalnız burada dikkate alınması gereken konu yolun 50 km kısmı .ok dik yokuşların tırmanılması ve daha sonra inilmesi şeklinde gerçekleşmiştir. Araç doluyken ivmelenmede yada tırmanmada hiç bir sorunla karşılaşılmamıştır.


Şehir için ortalamam yaklaşık 6,6 lt ler seyirinde devam etmektedir. Tahminin ben arabaya arabana bana ve araba kendine alışınca bu seviye çok daha aşağılara inecektir. Daha önce kullandığım aracım (2012 model 1,4 lt motora manuel vitese ve yaklaşık ibizamın yarısı kadar bagaja sahip olan bu araç),yaklaşık şehir içi 8-8,5 lt seviyelerinde yakıt yakıyordu. Uzun yolda ise sakin kullanımda hiç 5,5 lt altına düştüğünü görmedim ki 60000 km bir fiil ben kullandım aracı. Ayrıca 100 beygir –olmasına rağmen düşük torkunun yarattığı hantallığa nasıl dayanabildiğimi hiç anlayabilmiş değilim.


Tekrar Ibiza ST’ye dönecek olursak genel olarak araçta tutamakların bulunmaması yolcular için handikap oluşturmaktadır. Her binen bir tutamamak koyamamışlar mı bu araca diye hayıflanmaktadır. Araçta bildiğiniz üzere kolçak yok lakin ben aracı teslim almadan önce kolçak takılmasını rica ettim 550 TL civarında bir ücrete orijinal kolçağı taktırdım. Kolçak sürücü açısından oldukça önemli ve rahat olduğunu düşünüyorum. Taktırıp taktırmamak konusunda kararsız kalan kullanıcı arkadaşlara tavsiye ederim.

Koltuklar yeterli derecede rahat. Bagaj en azından benim için oldukça büyük ve kullanışlıdır. Full link konusu sanırım hepimizin kafasını oldukça kurcalarken ve sabırsızlandırırken 700-1000 TL arasında aktivasyon ücreti ödenecek diye duymuş olmam (sadece bir duyumdur bağlayıcılığı yoktur. Konu ile ilgili daha güncel ve iyi bir bilgiye sahip arkadaşımız varsa beni de bilgilendirirse çok sevinirim.) kısmen üzüntüye sebep olmuştur. Ama Full linkin nezaman aktive olacağı konusu şu anda benim için daha önem taşımaktadır.

Araçta orijinalde bulunan park sensörü sadece ses çıkartarak sizi uyarmaktadır. Lakin aynı model 1.2 tsi syle+plus paket fakat St olmayan araca sahip olan arkadaşımda ekranda mesafe göstericinin çıkması kafamı kurcalamakta?? Muhtemelen benim aracımda açılmayan bir özellik söz konusu.

Yağmur sensörü ve far sensörü hayet güzel ve başarılı. Gündüz ledleri aracı oldukça hoş göstermekte.

Arkadaşlar aklıma gelmeyen bazı konularda sorularınız olursa yardımcı olamaya çalışırım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Teşekkür ederim. Faydalı olması dileğimle….
 
Kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin o bahsetmiş olduğun park pilot için eğerki style plus paketli ise aracın gizli özelliklerini aktif ettirmen gerekir yani teyp in sağlı sollu 4 tuslu ıse buyuk ekran ıse full lınk 750₺ aktif ediliyor ayrıca hem park pilotunu hem daha birkaç ektra özelliğinide aktif edebilirsin selamlama, kronometre, yagmurda kapanan camlar, amerikan park, acılıp kapanırken seslı uyarı gibi bir cok gizli özelliği mevcut
 
Kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin o bahsetmiş olduğun park pilot için eğerki style plus paketli ise aracın gizli özelliklerini aktif ettirmen gerekir yani teyp in sağlı sollu 4 tuslu ıse buyuk ekran ıse full lınk 750₺ aktif ediliyor ayrıca hem park pilotunu hem daha birkaç ektra özelliğinide aktif edebilirsin selamlama, kronometre, yagmurda kapanan camlar, amerikan park, acılıp kapanırken seslı uyarı gibi bir cok gizli özelliği mevcut
Öncelikle teşekkür ederim. Aracım style plus paket. Fullink aktivasyonu dediğiniz fiyattan ne zaman Türkiye'de olacak bilginiz var mı? Ayrıca gizli özellikler dediğiniz özellikleri açtırmak için sanırım aracım garantide olduğu için servise gitmem gerekecek bu işlemlerin servislerdeki ücreti ile ilgili de bilginiz var mı acaba?
 
Servis gizli özellikleri açmıyor kardeşim bilgin olsun forum üzerinde söylenenelere göre garantiyi etkilemiyor çünkü bende açtırdım full link de sitede 750₺ fiyat yazmışlar opsiyon seçeneklerinde basahsehır taraflarında berat var o 50₺ ucretle acıyor gızlı ozellıklerı telefon numarası 0 (534) 740 40 15 iletişime gecersin yardımcı olur
 
Geri
Üst Alt