Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

0 km Araç Satışları ve Yeni Merakı

CUPRA

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
4 Eyl 2009
Mesajlar
0
Son zamanlarda bayilere vs. bakıyorum da hiçbirinin elinde araç yok. Aylar sonrasına sıra veriyolar.
Şimdi şunu anlamıyorum. Ortalıkta yok efendim kriz var, esnaf iş olmuyo diye kan ağlıyo tarzı haberler bütün gündüme işgal ediyo. Ama ortalıkta 0km araç yok. Her gün 100'lerce sıfır km araç satılıyo.
Hele bir de şu olayı hiç anlayamıyorum. 0km araca insanlar 50 bin 60 bin TL para veriyolar sonra 20TL 20TL benzin alıyolar arabaya.
Hani sözüm meclisten dışarı. Kimsenin düşüncesini fikrini eleştirmiyorum burada. Tabiki isteyen istediğine istediği parayı verir istediği gibi biner. Ancak durumu anlamaya çalışıyorum, özellikle bu üstü örtülmüş "kriz" ortamındaki 0km araç satışlarını..
 
kriz biteli 1 sene oldu Ayberk :D:D hemde yenisi geliyor şimdi kapıyı çalıyor. Portekiz ve İspanya bombayı patlatır Kore'deki savaş patlar üstüne bide Rusya Euro'ya geçtim derse asıl o zaman gör sen krizi. Bunların hepsi şu an gündemdeki konular. Her an her şey olabilir. Birkaç kişinin yemek masasındaki kararına bakar dünyanın seyrinin değişmesi.
 
Kriz zamanındaki satışları da biliyoruz Faruk Abi :D
ÖTV indirimini bi piyasaya sürdüler, ülkede 0km araç kalmadı..
 
kimimiz 300-400bin TL bir arabaya bağlamak yerine işlerimize göre alternatif yatırımlar yaparız kimimiz o paralarla araba alır kimimiz ulan o kadar param olsa ev araba şu bu neler alırım der bu yüzden bu tür kriz yada adına ne denirse densin o olayları genellemek imkansızdır sokakta 100 kişiden 20 si kriz var der 20 si cepte para yok der 20 si normal der 20 si hazırı yiyorz der 20si parasına para katar... çoğuna göre sıfır araba lüks çoğuna göre değil bu yüzden TR de ne paralara ne arabalar alınırken 50-60bin TL ye alınan arabalarla ekonominin durumunu değerlendirmek yanlış olur şuan Antep gibi bir ilde evindeki arabaların toplam fiyatı 2 milyon TL edecek birçok normal vatandaş tanıyorum yadırgamamak lazım
 
Kriz zamanındaki satışları da biliyoruz Faruk Abi :D
ÖTV indirimini bi piyasaya sürdüler, ülkede 0km araç kalmadı..

ÖTV indirimi sayesinde babam araç almıştı bana.. Yadırgama Ayberk bazıları için iyi oluyo.. Ama İstanbul'a gel gör ne kadar araç olduğunu. Üşenmezsen eğer google maps'den bahçeşehir'le unkapanı arasına bak. o yolu saat 6:45'te çıkarsam 7buçukta ordayım. 7de çıkarsam 9buçukta ordayım. 8'de çıkarsam gidemiyorum öyle bi araç yoğunluğu var. Kimse bana acız ağlıyoruz demesin arkadaş en ücra köşelerde bile en fakir yerlerde bile arabayı parketmek için yer bulamıyoruz :D Ya millet açlıktan ölse de arabadan vazgeçmiyor. Yada paraları var gizliyorlar :D
 
Asıl zenginler doğuda zaten bence :)

belki bu söylediğimi bi abartı olarak anlicaksınız. Doğu da bir arkadaşımın kardeşinde scirocco var ve çocuk daha yeni liseye geçti. Ehliyeti dahi yok öyle bi para var :D
 
Asıl zenginler doğuda zaten bence :)

onu bilemeyiz ama burada ki konuştugumuz arabalar çok komik geliyor o rakamların yanında düşün garajda 2milyon TL lik araba var yani bu dediğim 15 tane arabanın fiyatıda değil 300-400bin TL her biri alıp bir yıl binip sattıgında bir 2011 cupra parası zarar ediyor ama problem teşkil etmiyor ;)
 
Benim okuldan kızın birinin gelip gittiği arabaları sana saymaya kalksam arkadaşlarla birlikte düşünmemiz gerek :) kaldı ki benim kimde ne araba oldugu aklımda kalır:)
 
Ayberkın dedıgıne katılyorum mıllet altında son model sıfır araba ıle dolasıp para yok ıs yok dıye aglanmıyor mu nasıl ıfrıt olyorum :) Gazatede okumustum asgarı maasla calısan adamın bıle arabası varmıs memleketımde.Iyı kotu ıkıncı el b arabaya bınmekle sıfır arabaya bınmek benım gozumde acıkcası bayagı farklı seyler.Etraf suan sıfır arabadan gecılmıyor elbette ınsanlar alsınlar parasını ıstedıgı gıbı harcasın ama sonrasında da aglayanalar cıkmasın para yok ıs yok dıye.Turkıyede zaten bu konudada buyuk ucurumlar var b gorkemın dedıgı gıbı garajında mılyonlar eder arabaları saklayanlar var b yandada fıyatı 10-15 arası eden arabalara bınen ınsanlar var.Haftasonu oldumu Istanbul Porscheden,ust sınıf bmw,mercedes modellerınden gecılmıyor.Gecen haftalarda Fenerbahcede sadece 5dk ıcınde 6 tane bmw 3 coupe saydık.Saymadıgım roccolar porscheler ust sınıf jeepler de cabası :)
 
Geri
Üst Alt