Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ısıtma bujisi arıza lambası

Yandın sen mert abi yandın allah şimdiden sana sabır versin :D:D

O dediğinden bende çok sen hiç merak etme Atilla. Gün içinde yaşadıklarımın bir kısmını buradan şahit olan arkadaşlar anlatsın zaten sende anlarsın. Keşke herkes SCW den gelen arkadaşlar gibi olsa.
 
O dediğinden bende çok sen hiç merak etme Atilla. Gün içinde yaşadıklarımın bir kısmını buradan şahit olan arkadaşlar anlatsın zaten sende anlarsın. Keşke herkes SCW den gelen arkadaşlar gibi olsa.

Eyw dediğin gibi olsun mert abi :)
 
selamlar..bugün aracımda durup dururken ısıtma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı..ne tür bir arıza olabilir?bu şekilde aracı kullanmak ne kadar zararlıdır? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


Aracında Isıtıcı lambası yanıp söndüğünde dikkat et aracın çekişten düşecektir. Bunun sebebi E.G.R problemidir. Isıtıcı lambası yanıp söndüğünde kenara çek aracı stop et tekrar çalıştır düzelir. Ancak bu çözüm değil bunun için E.G.R sistemini değişmelisin.
 
5 yıl önceki arızanın devam ettigini sanmıyorum be abi
 
şuan aynı sorunlarla karşılaşan arkadaşlar için açıklayıcı oldu teşekürler
 
Mert'in dediği gibi fren ampulün patlamıştır.
Eğer 2 si de patlamışsa hız sabitleyicinde çalışmayacaktır.
Lambaları taktırınca ikiside düzeliyor.
Bu da benden bir ipucu olsun :)


Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz hafta uzun yola çıkacaktım bir de baktım ki hız sabitleyicim çalışmıyor. Ayrıca ekrandaki yay işareti olan uyarı ikazı sürekli yanıp sönmeye başlamıştı. İlk düşündüğüm kızdırma bujileri oldu. Bildiğim bir elektrikçiye götürdüm, bujileri kontrol etti, sigortaları kontrol etti, herşey normal. Sorunu bir türlü bulamadı. Daha uzman bir yere gittim, kontroller sırasında fren lambalarımın da yanmadığını farkettik. Önceki elektrikçi bir halt etti ve bozdu diye düşündük. Meğerse fren müşürü ömrünü tamamlamış değiştirdik ve fren lambaları da yanmaya başladı hız sabitleyici de çalışmaya başladı. Ekrandaki yay uyarı işareti sadece kızdırma bujileri ile ilgili değil tüm elektriksel sorunlarda yanıyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk. Bu arada cordoba'nın fren müşürü Audi ile birebir aynı. Aynı parça kullanılmış. Şuan aynı ürünü üretmiyorlar. Farklı bir tipini üretiyorlar. Ancak bunu da her elektrikçi takamıyor ve ürün bozuk diye suçu ürüne atıyor. Daha uzman bir yere gittiğimde aynı ürünü adam taktı ve herşey düzeldi. Aracım 2006 Cordoba Staylance 1.4 TDI
 
Geri
Üst Alt