Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İtalya 2013 İtalya Grand Prix Yarış Sonuçları

mstfcfc

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Haz 2011
Mesajlar
1,819
Yaş
34
1. Vettel Red Bull-Renault 1h18m33.352
2. Alonso Ferrari + 5.4
3. Webber Red Bull-Renault + 6.3
4. Massa Ferrari + 9.3
5. Hulkenberg Sauber-Ferrari + 10.3
6. Rosberg Mercedes + 10.9
7. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 32.3
8. Grosjean Lotus-Renault + 33.1
9. Hamilton Mercedes + 33.5
10. Button McLaren-Mercedes + 38.3
11. Raikkonen Lotus-Renault + 38.6
12. Perez McLaren-Mercedes + 39.7
13. Gutierrez Sauber-Ferrari + 40.8
14. Maldonado Williams-Renault + 49.0
15. Bottas Williams-Renault + 56.8
16. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
17. Perez McLaren-Mercedes + 1 lap
18. van der Garde Caterham-Renault + 1 lap
19. Bianchi Marussia-Cosworth + 1 lap
20. Chilton Marussia-Cosworth + 1 lap
 
Monza'da Vettel'den büyük zaferMonza'da yarışı başından sonuna lider götüren Vettel, Ferrari'nin evinde zafere uzanarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım daha attı.

Vettel Spa'nın ardından İtalya GP'de de farklı bir zafer kazanırken, Alonso Ferrari'nin evinde ikinci sırayı elde etti.


İki Red Bull'a da son bölümde potansiyel vites kutusu arızalarına karşın kısa vites geçişleri yapmaları söylenirken, Webber'in baskısı bu ikaz sonrası azaldı ancak Vettel zaten ilk sırada ciddi farka sahip seyrediyordu.


Vettel'in şampiyonluk yolunda avantajını arttıran bir diğer faktör de Raikkonen ve Hamilton'un ilk turlarda yaşadıkları temas ve sorunlarla gerilere düşmeleri oldu.


Yarışın startında yavaş bir başlangıç yapan Vettel her ne kadar ilk anlarda Alonso ve Webber'in baskısıyla karşılaşsa da ilk şikanda ilk sıradaki yerini sağlamlaştıran Alman pilot yaırşın geri kalanında pozisyon mücadelesi vermek zorunda kalmadı.


Massa Webber'i geçen Alonso'ya zor anlar yaşatmadan ikinciliği takım arkadaşına bırakırken, İspanyol pilot Vettel'i uzun süre 6s farkla geriden takip etti.


Startta Perez ile temas yaşayan Raikkonen ilk turlarda ön kanadını kırarak pite gelirken, son sıradan 11. sıraya kadar yükselmeyi başardı ama İtalya GP'den puan alamadan ayrıldı.


Nico Hulkenberg harika sıralama performansını yarışa da taşıyıp beşinci sırayı elde ederken, ün son antrenmanlarda hidrolik sorunu yaşayan Nico Rosberg takım arkadaşının önünde yarışı 6. sırada tamamladı.
 
Geri
Üst Alt