Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza Fren Hidrolik Değişimi sonrası fren pedalı yumuşama sorunu

EMRESAYGIN

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Kas 2019
Mesajlar
74
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar bugün aracın ön camı değişimi için bıraktığım yetkili serviste arayıp fren hidroliğinizin özelliğinin kaybetmeye başladığını söylediler. Makine ile ölçüm yapıyorlarmış sanırım. araç 6 yaşında hiç değişmedi fren hidrolik sıvısı diyerekten değiştirin dedim. değişim sonrasında fren pedalında bir yumuşama olduğunu hissettim sanki eskiye nazaran. Fren tutmasında bir sorun yok ancak sankı 5 cm bastıktan sonra tutuyormuş gibi hissediyorum. Hidrolik değişimini yetkili servis olduğu için makine ile yaptıklarını hava kalmasının mümkün olmadığını belirttiler. Fren hidroliği değişimi sonrasında pedal yumuşaması normal mi acaba?
 
Muhtemelen yıllar içerisinde kademeli olarak sertleşti ama siz hissetmediniz, bir anda tekrar eski formuna dönünce de pedal yumuşadı gibi geliyor. Kullandığım hiç bir VAG aracında fren pedalı sert değildi zaten.
 
Muhtemelen yıllar içerisinde kademeli olarak sertleşti ama siz hissetmediniz, bir anda tekrar eski formuna dönünce de pedal yumuşadı gibi geliyor. Kullandığım hiç bir VAG aracında fren pedalı sert değildi zaten.
Evet evet galiba oyle oldu değişim sonrası 2. günden itibaren güven hissi verdi. Teşekkürler yorum için
 
benim aracın da frenleri taş gibi ve rahatsızlık veriyor. hidrolik değişimi yapmak gerek sanırım.
 
Fren pedalındaki yumuşaklık modellere göre değişiyor aslında. Mesela 2012 A3 aracımızda fren bildiğin kazık, çok hafif dozajlamalarla epey sıkı tutuyor. Ona nazaran abimdeki 2015 A5 te ise hafif dozajlamada kısmen daha yumuşak. Keza kendi aracımda da epey sert bir fren pedalı var. Hissiyatları birbirinden farklı fakat tutuşla ilgili hiç bir problem yok, yanlış anlaşılmasın. Orta seviyede üçünde de sağlam bir duruş sağlıyor. Burda bahsettiğim aracın modeline göre pedal hissiyatı değişebilir. Bana sorarsanız pedalın sert olması daha iyi.

Pedaldaki yumuşama sebepleri ise şu şekilde olabilir;

Balatalarınız bitmeye başlamışsa pedalda özellikle ilk basışta/dozajlamada yumuşamayı hissedebilirsiniz.
Fren hidrolik hattında hava olması durumunda da pedalda yumuşama hissedebilirsiniz, 4 fren merkezinden havaları aldırarak bununda önüne geçersiniz. Fren hidrolik hattında hava olması pedalda yumuşama yapacağı gibi fren hissiyatında da farklılık yaratır. Başıma gelen olaydan biliyorum, ilk basışımda yani hafif dozajda başta aracı tutuyor/yavaşlatıyor fakat aynı dozajda tutmama rağmen araç kendini salıyor yani frenleme hissiyatı gidiyordu. Daha sıkı bastığımda tekrar frenleme hissiyatı geliyordu. Sebebi ise hattaki havanın başta sıkışmamasından dolayı frenleme hissiyatı veriyor fakat sonrasında hava sıkıştığı için hidrolik basıncı düşüyor ve frenleme kuvveti azalıyor. Başıma gelmeden önce bir tane fren merkezini değiştirmiştim, bundan dolayı hava yapmıştı, bahsettiğim gibi 4 fren merkezinden havasını aldırarak sorunun önüne geçtim.
 
Fren hidrolik yağını 2 yılda bir değiştiriyorum size de tavsiyemdir mutlaka değiştirin
 
Motor hazırlık kodu yaptırmanız gerekiyor. Çünkü o kodu hazrılık açamasında fren ve gaz pedalına birlikte basılıyor. Aynı sorun bende de vardı ve bu kodu oluştururken frenlerim sertleşti.
 
Geri
Üst Alt