Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza debriyaj balatası gitti

setnogrom

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
4,744
Yaş
40
Merhaba herkese;
Dün sabah Karadeniz Ereğli'ye gittim.Güzel de bir gün geçirdim.Akşam dönerken Akçakoca mevkisinde tam ışıklarda duracağım sanki bir pedal eksildi gibi geldi:(
Sonra trafikte biraz korna ve laf yiyerek zor bir şekilde arabayı kenara çektim.İndim arabadan baktım pedal yapışmış eli ile kaldırdım.Dedim tel kopmuştur diye dua etmek istedim ama aklıma ilk gelen debriyaj hidrolik geriye tek birşey kaldı oda balata bilya gitti:(.
Akşam 23 civarı kaskoyu ara servis ara hepsi çekici gelecek Adapazarına çekilecek dedi.Peki dedim vs seçenek yok.Aracıda salı günü anca alırmışım ve ben İstanbul'dan bir daha geri gelmem gerekecekti.
1-2 dakika düşündüm arabayı çalışmaz haldeyken vitesi 3e attım sonra yavaş yavaş gazı bastırarak kaldırdım.4lüler açık vaziyette otobanı görene kadar baya bir sevgi cümlecikleride duydum:)
Aradım servis ve kaskoyu gelmesin çekici dedim.
Saat sabah 4-5 gibi İstanbul'a geldim.Yavaş gelirken uyukuda bastırdı ama inatla geldim.Allah'tan otoban gayet sakindi hiç durmadan geldim.
Aracı orada bırakmak ve benim gece o saatte İstanbula gelmem vs vs olsaydı ben daha yollarda olurdum:)

Son olarak baskı balata değişecek zaten geçen Kayadibi serviste dile getirmiştim.Ama birşey yok demişlerdi.Ama ben güç dengesinde bir garipler var demiştim.Şimdi Kayadibi ile yine kapışacağım.

Baskı balata sizce ne kadar bilen varmı?(2006 1.4 TDI İbiza)
Yada uyguna yaptırabileceğim bir yer bilen varsa çok memnun olurum.tahminimce 400den fazladır hatta 700-800 bile olabilir.Yandık yani:)

Teşekkürler.

xx
 
sadece balata olursa 350-440 de bilyalar volan falan işin içine girerse rengide ona göre değişir tabi..
 
muhtemelen 600-700'den aşağı değildir..
yine buraya kadar gelmiş araba o da bi şans..eski arabamda da aynı şekilde balata saçmalamaya başlamıştı akşamdan..ertesi sabah servise giderken yolda kalmıştım 1-2km'lik bol trafikli yolda..kaputtan beyaz dumanlar yükseliyodu en son kapatıp çekiciyle gittim..söküp baktığımızda balata diye bi parça kalmamıştı.. :D :D
 
öncelikle büyük geçmiş olsun..ben haziran başında değiştirdim..530 liraya indirimli ama servise göre ve neleri değiştireceklerine göre değiştiriyorlar.denzli seat servis 800 liraya yakın istedi..çubuğuna kadar değişecek set halinde dedi..antep serviste değiştirdim 600 küsür tuttu indirim var dediler 530 lira verdim.tabi bu 2004 seat leon için..ama aşağı yukarı bu civardalar..
 
senın aracının benzınlısının fıyatı 280tl veya en baba 300 tl verıcegın ıscılık harıc.
01062009385.jpg
 
aksaray veya taksimden çok ucuza temin edebilirsin...tabii garanti yok
 
Merhaba arkadaşlar.
Bugün uzun araştırmalar ve soruşturmam sonucunda şöyle sonuçlar aldım

Serviste;
Debriyaj seti fiyat;426 lira kdv dahil!Sacks marka.
İşçilik;225 lira
Toplam:651lira

Ben kendim araştırıp aynısını buldum
Sacks marka debriyaj seti;230 lira
Yağ filtresi+polen filtresi+yakıt filtresi+hava filtresi+kızdırma bujiler 4 adet bosch=85 lira
Mobil 1 super 3000n fe 5W-30W 4 litre yağ 70lira
Bosch marka silecekler 20 lira
Toplam işçilik (arkadaşım):100 lira

Toplam ödenen para;505 liradır.
Paylaşmak istedim.

Tavsiye ve bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.

xx
 
güzel rakam bende dün debriyaj baskı balata değiştirdim. 250 lira sacs + 150 tl işçilik
 
Geri
Üst Alt