Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza Önden Gelen Ses

mrnoc

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
1
Yaş
23
Merhaba,

İbiza 2016 1.2 TSI araç aldım. 1 ay olmadı henüz. Kerata 77 binlerde.

Sol taraftan tümsekten geçince, lok lok ses geliyor.
Ustam amortisör bitik dedi. Bende amortisör olarak Sachs marka alıp değiştiricem uygun bir vakitte.
Sachs marka nasıldır?

Birde lok lok sesi haricinde soldan ince bir çınlama sesi geliyor hafif engebeli yollarda. Her zaman yapmıyor. Rot balansçıya gösterdim fren kaliperin gevşemiştir ondan yapar dedi. Ön düzeninde problem yok dedi 2 rot balansçıda. Zaten sorun olsa rot ayarı yapmazlardı, tutmazdı diye düşünüyorum.

Bu ince sesi gerçekten fren kaliperi gevşemesinden mi geliyordur?
Ustalarada artık gidemiyorsun, yapmak istemiyor gibi halleri var. Yetkili servis için aradım ulaşamadım bölgemdeki servise.

Yardımlarınızı bekliyorum, daha öncede bu tarz sorun yaşamış olan arkadaşlarda varsa ( bu çınlama sesiyle ilgili) yardımcı olabilirlerse sevinirim.

ibiza ve seat ailesi için bir whatsapp grubuda varsa katılmak isterim.
 
5 yaşındaki bir aracın amortisörünün bitik olması çok ilginç bir durum. Aracınızın ilk sahibi misiniz bilmiyorum ama bir aracın amortisörü 5 senede kolay kolay bitmez. Sachs markası iyidir ama amortisörden önce aracın iyi bir ustaya kontrol ettirilmesi lazım diye düşünüyorum. Eğer amortisörünüz patlak değilse değiştirseniz de sorununuz çözülmez. Tümsekten geçerken gelen sesin sebebi amortisör takozundan kaynaklı da olabilir bence onu da bir kontrol ettirin.
 
Aynı araçtan bende de var amortisörlerin koruklerini kaldırıp bak bi yağ sızıntısı varmı diye ki sanmıyorum benim aracım suan 83k da sol önden bozuk tollarda böyle bi takıntı tingirti gibi bi ses geliyor nedenini bulamadım ama z rot olduğunu düşünüyorum onları kontrol ettirmeni öneririm
 
Aracınızın amortısor takozlarını degıstırın amortısör degiştirme sag sol olarak ve len förder marka kullan ve alt salıncak ve beşikleri yaglat ses kalmaz bu dediklerim 500 tl gecmez arkadısm aynısını 2016 ibizamda oldu
 
Geri
Üst Alt