Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İşletme Matematiği Sorusu Lütfen Cevaplayalım

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Soru, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin İşletme Matematiği kitabından gerçek bir alıntıdır. Hiç dokunulmadan ve yorumsuz şekliyle verilmiştir:

Kitap Adı: İşletme Matematiği

Yazar: Prof. Dr. Müh. Yılmaz Tulunay


Sayfa: 173 Soru :

Amerika'ya lisansüstü çalışmalar yapmak üzere giden Mehmet, iki kız arkadaş edinmiştir. Bunlar Mary ve Nancy'dir. Mehmet'e göre;


a-) Mary olgun bir kızdır ve klasiklerden zevk almaktadır. Böyle bir yerde onunla 3 saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadır. Diğer taraftan Nancy daha çok popüler eğlenceleri yeğlemektedir. Onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanın maliyeti de 8 dolardır.


b-) Mehmet'in bütçesi gönül işlerine ancak ayda 48 dolar ayırmasına olanak vermektedir.
Ayrıca, derslerinin ve çalışma koşullarının ağır oluşundan dolayı, kız arkadaslarına en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40.000 kalorilik enerji ayırabilmektedir.


c-) Mary ile her buluşmasında 5.000 kalori enerji harcayan Mehmet, Nancy için bunun iki katını harcamaktadır. Eğer Mehmet'in Mary ile buluşmaktan beklediği mutluluğu 6 birim ve Nancy ile buluşmaktan beklediği mutluluğun da 5 birim olduğunu biliyorsak, mutluluğunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yaşamını nasıl planlaması gerekecektir?


Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz.
 
soruya verilmiş bir yanıt da vardı ama onu koyamadım buraya bakalım burada kim yanıtlayabilecek
 
2 defa mary,3 defa nancy gibi görünüyor..3 saat te kafa dinleyecek zaman kalıyor:)

tabi her buluşmanın muhakkak 3 saat sürmesi gerektiğine göre yapılan hesap sonucu bu..saat-dakika bazında düşünürsek,onun sonu yok..saniye-salise gider..:)
 
planlamadan önce 3'lemesi gerekiyo.. :D :D
 
sorunun başını kopyalayıp google yapın derim:)
bayağı komik cevabı var:)
 
cevabını okudum okuldan atılmış ogrenci :D
 
ahhahaa çok iyi cevap vermiş ancak bu kadar verilebilir cevap :) boru hattı döşenirmiş :D:D

alp bulamadıysan atayım :)
 
Geri
Üst Alt