Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ölçüsüz eleştiri ağır dil..

Varol Abinin ellerine sağlık gerçekten herkezin okuyup üzerine dşünmesi yazarkende aklına getirmesi gerekekir. Ayberk'in yazısını da okudum o da fevkalade mantıklı, samimi ve dürüst olmanın bir zararı yok. Sanırım iki yazı üslupta birleşiyor, ne dediğiniz önemli değil, nasıl söylediğiniz önemli :):):)
 
herkes ne yazacağını 2 kere düşünse ve bana yazılsa canım sıkılırmı diye musebesini yapsa hiç bi sıkıntı olmaz
 
Bu mesajı 2-3 kez güncelleyeceğim zaman buldukça muhtemelen, değişiklik kısmını da belirtirim zaten.

Varol abi sana da düşer, diğer üyelere de düşer bu tarz bir konu açmak, rahatsızlığını bildirmek. Haklı olduğun konular da var, olmadıklarında var bence. Zaten herkes birbirine hak verse çok monoton olurdu dünya. Yorumlar şöyle yerine böyle olsaydı demişsin ya sanmıyorum 35-40 yaşın altında kanı kaynayan gençlerin bu tarz konuşsun.

Tartışma yeri konusuna geldiğimizde ise; her zaman benim dediğim dedik, ben biliyorum boş konuşmayın, al bak video, al bak sizin de muhtemelen daha önce aramalarınızda rastladığınız/bildiğiniz bilgileri buldum burada bunlar yazıyor, konuyla çok alakası yok ama paylaşıyorum ben konu değişsin diye, şeklinde paylaşım yaparsanız bir başlıkta kimse sizin karşınızda alttan almaz kusura bakmayın.

Saygı dediğimiz şey standart donanımda yoktur hiçbir zaman. Kendiniz davranışlarınızla kazanırsınız. Kimsenin kimseye durup dururken saygılı davranma zorunluluğu yoktur benim gözümde. Aklı başında, nerede ne dediğini, neden dediğini biliyorsan bir yerden sonra sana saygı duyanlar zaten çıkar.

Yazıyı okudum biraz kişisel olmuş, madem bu kadar olmuş bunları silmek de işime gelmiyor şunu yazayım. 180, 190 iki adamın sığdığı araca 150'lik Japonlara göre yapılmış, binilmez denirse o opsiyonel olan saygı da kaybolur, kusura bakmayın.
 
Abi teşekkürler çok iyi yazmışsın, konu başlığın bile yeterli aslında, ÖLÇÜSÜZ ELEŞTİRİ ipleri koparmaya kadar gidebiliyor.. Söylediklerine ekleyecek bir şey bulamayırum sadece teşekkür ediyorum..
 
Şöyle bir durum da var biz yada başkaları forumlara kurallar çerçevesinden katılıyor ve kabul ediliyor.Bu kurallar zaten üyelik şartlarında bizlere sunuluyor.Yani herkes bu kuralları okur yada okumaz kabul edip aramızda bulunuyor.Buda şunu gösteriyorki buradaki herkesin özgürlüğü bu forumun kuralları dışına çıkamaz nedeni gayet net kural!
Tabi kurallar uygulanır-uygulanmaz buda ayrı durum ama dediğiniz gibi kişilerin birbirine karşı davranışı özel yollardan kimseyi ilgilendirmez ama genel bir toplulukta herkesi alakadar eder x ve y tartışır fakat diğer kişilerde bunu okuyor onlarada bir anlamda saygısızlık hemfikir olan var olmayan var.Herkes doğruyu bilemez doğru bildiği şeyinde doğru yada yanlış olduğunu bilemez.taki öğrenene kadar yada öğrenmeye niyeti olana kadar.Unutmayalım kimse kusursuz değil herkesin kusuru olacak mühim olan saygısızlık yapanı bile saygı ile karşılayıp doğru yolu göstermeye çalışmak.Başka türlü birbirimizi kazanamayız.(kimseye atıfım yoktur arkadaşlar kişisel olarak düşüncelerimi yazdım).Tşkler!..

xx
 
kısaca buna saygı diyorlar...bizde pek olmayan bir duygu yada davranış...

karşındakine saygılı olmak...

kim olduğun ne olduğun , adın sıfatın memleketin dinin dilin uyruğun mezhebin etnik kimliğin önemsiz olduğu dikkate alınmadığı bir olay...

saygı saygı saygı...
 
Yazılanları okumak yetmez, Anlamak, uygulamak bundan ders çıkarıp empati kurmak gerekir. Umarım gerekli mesaj alınmıştır. Bir Eğitimci olan Varol arkadaşımı tebrik ediyorum çok doğru bir konuya dikkat çekmiş. Ellerine sağlık, Teşekkürler Varol.
 
kırmızıyla işaretlediğim bölümdeki sorun varya ayberk, heh! işte öyle bi dünya yok..işte üslub dediğimiz şey burda ortaya çıkıyor.misalen; birinin aracı sana göre kötü bile olsa senin bunu aracın 5 para etmez demek gibi rencide edici bi tavır takınmaya hakkın yok.eğer bunun adı özgürlükse ewet öyle bi özgürlükte yok....

Kırmızıyla işaretlediğin bölümdeki yazımı tekrar oku istersen Bilal Abi.
Oradaki 5 para etmez yorumu kişinin aracı için değil, kişinin aradığı araç için verilmiş bir örnek. Ki ne var bunda?
Misal: A:Ben Şahin almayı düşünüyorum. B: Ne yapcan oğlum Şahin'i 5 para etmez o araba.
Burada ne bi saygısızlık var ne bi ölçüsüzlük var bana göre.
Ki birinin arabasına kötü ya da berbat demenin saygısızlık olduğunu hiç sanmıyorum. Güzel, mükemmel demek neyse, çirkin ve berbat demekte odur.
Burada fikrini özgürce dile getiren insanlara terbiye vermeye çalışmak yerine, "arabam nasıl" diye soran insanlara hoşgörü ve düşünceye saygı eğitimi verilmesi daha doğru bence. Burada kimse kimsenin zevkini, aracını pohpohlamak için yok.
 
Geri
Üst Alt