Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ünlem işareti

sahinsp

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2010
Mesajlar
306
Bugün normal seyir halindeyken sarı renkte ünlem işareti çıktı bıde uyarı sesi geldi tek bi ton sağa çektik kitapçık kurcalarken stop ettik geri çalıştırdık biraz gittikten sonra söndü lastik basınc uyarısıdır diye lastik havalarını kontrol ettim arka 32 ön 35 yani normal neden böyle bişey çıkıp söndü bilen varmı acaba?
 
Lastik basınç sensörü ESP ile birlikte geliyor biliyorum arabanda ESP varmı? Ayrıca parantez içerisinde ise o dediğin aynı işaret el freninin orda varmı? Var ise lastik basınç sesnsörüdür. Arabayı çalıştır o tuşa 3-5 sn basık tut şuanki mevcut havaları hafızaya alsın..
 
Çıkan ünlem işaretinin resmini çekseydiniz daha fazla yardımcı olunurdu size ama şuanda tahminler yürüterek yola çıkıyorum
ünlem işareti üçgen içerisindeyse bu motor arıza ışığıdır. Eğer aracınızda orjinalden farklı bir hava filtresi mevcutsa yakabilir.
Yağınızla ilgili sıkıntı varsa yakabilir. Yani çeşitli motorsan sıkıntılardan yanan birşeydir servise gitmenizi tavsiye ederim.
Eğer ünlem işareti lastik şeklinin üzerindeyse ya aracınıza farklı bir lastik takmanızdan kaynaklanan bir uyarıdır yada lastik basınçlarınızda bir sıkıntı vardır ki gördüğüm kadarıyla lastiklerinizin basıncı normalin baya üstünde.
Tekrar diyorum şeklin resmini çekmeniz daha sağlıklı olurdu yardım etmemiz konusunda. :eek:key:
 
teşekkür ederim ama üçgen içinde değildi hatırladıgım kadarıyla (..!..) gibi bişeydi araç daha 2500 kmde sorun olcagını zannetmiyorum ama merak ettim açıkcası
 
teşekkür ederim ama üçgen içinde değildi hatırladıgım kadarıyla (..!..) gibi bişeydi araç daha 2500 kmde sorun olcagını zannetmiyorum ama merak ettim açıkcası

lastik basınç sensörüdür ;) Serbay'ın da dedigi gibi 2-3 sn basılı tutarsan mevcut havayı hafızaya alır.
 
lastikler sogukken hafizaya alindiysa degerler, yola ciktiginizda isinnca farkli algiladigindan vermis olabilir
 
o sönük lastik resmi yani lastik basınç sensörünün ışığı
 
:)evet baktım bugun lastik basınç sensörüymüş bilmiyodum öğrendim teşekkür ederim
 
Geri
Üst Alt