Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ön camım kırıldı :(

pckopat_6

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
189
Merhaba arkadaşlar. Arabamın ön camına taş sıçardı ve kırıldı. Orjinal cam taktırmak için yetkili servisime gittim 475TL imiş orjinal cam. Sigorta şirketimin yetkili servisle anlaşması olmadığı için ben servise ödeme yapacağım faturayla da sigorta şirketimden talep edeceğim buraya kadar tamam. Peki geri ödeme ne kadar sürer? Orjinal taktırdığım için %10 %20 gibi bir kesinti yaparlar mı? Poliçemde böyle birşey yazmıyor anlaşmalı yerler dışında herhangi bir kesintiden bahsedilmiyor servisteki yetkili kesinti olmayacağını söyledi ama internette baya araştırdım hep %10-%20 gibi bir kesinti olduğunu yazmışlar. Sizce kesinti olacak mı? şirket aig sigorta.
 
15-20 gün içerisinde parayı yatırıyorlar. Kesinti olmaz merak etme. Ne kadarlık fatura götürürsen onu öderler.
 
Teşekkürler Hakan abi. Acaba diğer şirketler mi kesinti yapıyor? Yani bu kesinti tamamen şirketle mi alakalı? Eğer şirketten şirkete değişiyorsa kesinti yapan şirketler haksızlık etmiyorlar mı?
 
Teşekkürler Hakan abi. Acaba diğer şirketler mi kesinti yapıyor? Yani bu kesinti tamamen şirketle mi alakalı? Eğer şirketten şirkete değişiyorsa kesinti yapan şirketler haksızlık etmiyorlar mı?

Ben kesinti diye bir olayı ilk defa duyuyorum. bundan 3 önceki aracımı sanayide özel servise götürdüm defalarca, hepsinde de hasarım kuruşu kuruşuna ödendi. Şu anda şirketlerin o tarz bir uygulaması varsada bi bilgim yok.
 
Geçmiş olsun Murat. Sigorta şirketleride bir çok bankanın kredi kartı sözleşmesi gibi yapıyorlar poliçeleri. Ya harfler arasına gizlenmiş kelimeler ya da yasal lugat ile senin benim anlamayacağımız terimlerle kendilerini güvence altına alıyorlar. Kaldı ki AIG sigorta yı bilmiyorum ama piyasada bir tek sigorta hariç tümü yabancıların elinde olduğundan kesinlikle hiçbir taviz vermemek sizin karlarını yükseltebilmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Kısaca şöyle açıklayayım. Eskiden senede bir kere ücretsiz değiştirilebilen cam hakkımız vardı. Bu camı istediğimiz yerde değiştirebiliyordur. Fatura beyan ve fotoğraf ile hallolabilen bir konu idi. Lakin birazda bizim insanımızın suistimali ile bu iş bir ticaret şekline dönüşüp korkunç rantların kazanıldığı bir hal aldı (camda silecek çiziği için cam değiştirmeye kadar gitti bu iş) İş bu sebeple orjinal camların ithalinin pahalıya gelmesi ve gelişkin ama durgun yerli cam sektörünün hareketlenmesi maksadı ile sigorta şirketleri poliçelere ek bir şık koyarak anlaşmalı cam servisleri dışında takılacak camlar için %15 lik muafiyet uygulanacağı kuralını getirdiler. Siz şimdi eğer camı orjinal olarak yetkili serviste taktırırsanız sigortanız %75 ini ödeyecek sizde kalan %15 lik bölümü ödeyeceksiniz.
 
Mert abi ama kavideki yetkili %15 gibi bir kesintiden bahsetmedi ve poliçede de yazmıyor acaba kesinti olmayacak mı? Yarın acentayı mı aramalıyım muhattabım onlar mı olacak bu konuda?
 
Mert abi ama kavideki yetkili %15 gibi bir kesintiden bahsetmedi ve poliçede de yazmıyor acaba kesinti olmayacak mı? Yarın acentayı mı aramalıyım muhattabım onlar mı olacak bu konuda?

Kesinlikle en doğrusu bu olur. Zira poliçe ekranın acentende çıkacaktır detayları ile...
 
geçmiş olsun
kesinti olacagını sanmıyorum
 
geçmiş olsun..bende merak ettim sonucunu bildirirsen seviniriz..
 
Yarın acentamı arayıp öğreneceğim bakalım sonuçları paylaşırım sizlerle. Peki bu doraglass vb camlar kötü mü? Orjinal taktır diyor herkes başka bir şey demiyor?
 
Geri
Üst Alt