Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Çifte vatandaşlık hakkında...

Jerky

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
3,076
Yaş
41
Arkadaşlar çifte vatandaşlığın ne gibi avantajları yada dezavantajları var ?
 
hangi ülkenin vatandaşlığı için Erhancım ?
benim kız arkadaşım hem Amerikan hem de Türk vatandaşı.en basit örneği ,gümrükte biz mal mal sıra beklerken o fırt diye yabancılar tarafından geçip gidebiliyor.vize sorunu vs. yok.Yurt dışında daha itibarlı oluyor.iş hayatında her zaman çok büyük bi r avantaj vs.
 
Eski Yugoslaviya şuan ki Kosova için vatandaş olma durumumuz varda neler olur artı eksi onu düşünüyorum :)
 
Çifte vatandaş olman için başka ülkede doğman gerekiyo diye biliyorum..Bende olmak istiyorum ama TR de doğduğum için şartları çok zorluyorlar her yönden sorun çıkıyor ve olamadım şu an askıya aldım..Akrabalarımda olan var doğdukları ülkeye sadece yol parası vererek gidiyor mesela..Diğer işlemler senede bir kere para verip uğraşıyosun geri kalan zamanlarda bin otobüse git..:DAyrıca çifte vatandaş olman için gideceğin ülkeden biri tarafından sana istek yapılması gerekiyodu bi aralar böyleydi şimdi istek olayı var mı tam bilmiyorum Erhan...
 
Eski Yugoslaviya şuan ki Kosova için vatandaş olma durumumuz varda neler olur artı eksi onu düşünüyorum :)

kosova'nın eu ya girme ihtimali ne? yada eu mu ..eğer ihtimal dahi varsa ve işlem kolaysa zararın olmaz..ama yok ben bu hakkımı başka ülke için saklamak istiyorum dersen başka..
bulgaristandan gelen vatandaşlarımız bulgaristanın eu ya girmesi ile hepsi avrupa da elini kolunu sallıya sallıya dolaşıyor bu ihtimal'i düşün
 
açıkçası benim bir çabam yok fakat annem ve babam yugoslavya doğumlu oldukları için bizde (abim ve ben) çifte vatandaş olma hakkı kazanmışız. (Sanırım yeni çıkan bir yasa var bende pek emin değilim).

En büyük artısı Avrupa birliğine girmesi olur tabii ki Varol Abininde değindiği gibi. Şuanda değiller ama bizden önce olmaları çok yüksek ihtimal :)

Gümrüklerle alakalı bir artısı varsa çok güzel olur aslında :) otomobil konusunda bir artısı varsa süper :eek:
 
çifte vatandaş ol gitsin Erhan'ım ne kasıyosun ne kadar büyük bi dezavantajı olabilir ki.. :D :D
 
çifte vatandaş ol gitsin Erhan'ım ne kasıyosun ne kadar büyük bi dezavantajı olabilir ki.. :D :D

pek bi dezavantajı yok gibi görünüyor ama ilerde 3. vatandaşlık olayı olursa birinden çıkmam gerekicek değil mi?
 
Geri
Üst Alt