Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

¨Ülkücüler¨ Belgeseli

platinne

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2011
Mesajlar
658
Yaş
35
Türkiye'de bugüne kadar yapılmışların dışında bir belgesel sinema salonlarında vizyona girdi. Televizyonda, gazetelerde, kitaplarda, makalelerde sürekli 1980 darbesinin mağduru olarak solcular öne çıktı. Milliyetçiler birer katilmiş, canavarmış, öcüymüş gibi lanse edildi. Milliyetçilerin cahil, bilgisiz, beceriksiz olduğu imajı yaratılmaya çalışıldı. Kimse de dönüp bu işe karşı çıkmadı, çıkamadı. Ta ki Ülkücüler belgeseline kadar.

Ülkücüler belgeseli ile bugüne kadar yapılmamış bir şey gerçekleşiyor şu an. 1980 darbesinin gerçek mağduru; sinemalarda o dönemin canlı şahitleri ile bire bir röportajlar ve canlandırmalar ile kendini anlatıyor. 1980 darbesinden önce Milliyetçilerin durumu, neden bu görüşü seçtikleri, darbenin nasıl geliştiği ve sonrasında cezaevinde yaşanan işkencelerin ardından idamların gerçekleşmesi sürecin şahitleri ile yeniden hayat buluyor. Her zaman olduğu gibi sol filmlere kucak açan sinemalar bu belgeseli yayınlamak istemese de şu an Türkiye'nin bir çok ilinde bir çok sinemada beyaz perdede kendine yer bulmayı başardı. Belgesel; 4 Nisan'da Ankara'da yapılan, milletvekilleri ile bakanların katılımı ile gerçekleşen galanın ardından 6 Nisan'da sinemalarda vizyona girdi.

Belgeselin senaryosu Bilal Kalyoncu'ya ait. Yönetmen koltuğunda Bilal Kalyoncu'ya Halil Sarı eşlik ediyor. Belgeselin yapımını ise Bilal Kalyoncu ile birlikte Arif İlke üstlendi.

Film ile ilgili detaylı bilgi ve yayında olduğu sinemaları Ülkücüler Film adresinden öğrenebilirsiniz.
 
Fırsat bulunca bakalım bir, teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler....

Gerçekten doğru.........
 
Geri
Üst Alt