Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

HAvalar Sogudu.! Gir OKU <--------<

Kış yolculuklarında zincir çekme halatı battaniye el feneri gibi her durumda size lazım olabilecek çoğumuzun unuttuğu detaylar var abilerim bize olmazsada yolda çaresiz kalan başka vatandaşlara mutlaka iyiliğimiz dokunur. En iyi kalpli sürücüler SCW sürücüleridir :)
 
KAMU SPOTU


arabaya bakacam diye kendinizi ihmal etmeyin kendi akünüzde full olsun :D:D sıkı giyinin 2 - 3 kat kazak giymek sizi sıcak tutmaz, 3-4 kat ince tişört giyerseniz çok daha sıcak olduğunu hissedeceksiniz :D:D sosyal sorumluluk oldu ya :D:D

teşekkürler Cem :):):)
 
Aydın SEVİNÇAydınlık ve Sevinç'e dair / İzmir / Milliyet Blog

28 Mart '10

Geriileri

KategoriİzmirOkunma Sayısı51752

Kanada'ya Taşınan Bir İzmirli'nin Günlüğü

Aşağıda okuyacağınız metinden, yurt dışında yaşayan çok eski bir dostumdan gelen elektronik posta sayesinde haberdar oldum ve çok hoşuma gitti. Önce net aleminde bir arama yaptırdım ki zaten baya bir meşhur olmuş bile. Sonra da bizim mahalleye baktım. Daha önce herhangi bir Milliyet Blog yazarı dostumuz bu sayfalarda paylaşmış mı diye. Bizim tezgaha henüz düşmediğini görünce sizlerle paylaşmak istedim.

Bu can sıkıntılı halimde bile beni çok güldürdü ve biraz olsun neşelendirdi. Umarım hoşunuza gider. Özellikle, Güzelİzmirli dostların dikkatlerine, hani Kanada'ya falan taşınmayı düşünenler var ise diye...

“Sevgili Günlük

12 Ağustos: Göçmenlik başvurum kabul edildikten sonra Kanada'daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım. Bura çok güzel. Dağların manzarası muhteşem… Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.

14 Ekim: Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kir gezintisi yaptım ve bir kaç geyik gördüm. Çok güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı çok seviyorum

11 Kasım: Geyik avlama sezonu kısa bir sure sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağısı başlar. Burayı seviyorum.

2 Aralık: Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım. Tıpkı kartpostal gibi… Meğer yıllarca İzmir'de yaşayarak kendime haksızlık etmişim. Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım:)

Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada’yı çok ama çok seviyorum.

12 Aralık: Dün gece biraz daha kar yağdı. Kürekle garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.

19 Aralık: Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine lanet olsun! Sanki beni bekliyor ve sonra yoldan geçerek karları garaj kapıma yığıyor.

22 Aralık: Bu beyaz b.ktan dün gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesini ben garajın onunu kürekle temizleyene kadar yolun kösesinde gizlendiğini düşünüyorum p…vengin.

25 Aralık: S.çtığımın karı, yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan p..evengi bir elime geçirirsem yemin ederim o puştu geberteceğim.

Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadığını anlamıyorum.

27 Aralık: Allahın belası, dün gece yine kar yağdı. Kar temizleme makinesinin en son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum. Hiç bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi. 25 cm. karın kaç kürek edeceğini sizler biliyor musunuz?

28 Aralık: Kuş beyinli spiker yanılmış, tam 83 cm. daha kar yağdı. Bu gidişle karlar yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara saplandı ve hıyar oğlu hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı kürek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk duyacağımı söyledim.

4 Ocak: Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı. Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım… Lanet çirkin yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kökünü kurutur.

3 Mayıs: Arabayı şehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen baş belası tuzlar yüzünden arabamın kaportası çürümüş.

10 Mayıs: Türkiye’ye kesin dönüş yaptım ve İzmir’ime bir daha ayrılmamak üzere yerleştim.

Suratına s.çayım Kanada'nın da, karın da, geyiklerin de.



GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst Alt