Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yol bilgisayarı vites

özkan

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Nis 2011
Mesajlar
9
Yaş
43
Arkadaşlar benim araba 1.2 tsi 60km hızla giderken 4 viteste yol bigisayarı 6 vitese geçmemi söylüyor (devir saati 2000 de) bu normalmi ne kadar güvenmemiz gerekir yol bilgisayarına konuyla ilgili bilgileri olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
 
Yol bilgisayarı tamamen yakıt tasarruflu gösterge. Onun gösterdiği devirler en alt devirler. Uyup uymamak tamamen sizin elinizde ama şöyle söylemek istiyorum ilk kalkışlarda genellikle uyarsanız 1 depoda en az 50 km daha fazla gidersiniz.
 
PATRON, tabiki yol bilgisayarındaki verinin amacı en düşük yakıt tüketimi için bir öneri diyebiliriz.

Fakat 60 km hızla 2000 devirde 4.vites ile gitmek zaten yeterince uygun değilmi?

Ne bileyim, 60 km hızla kim 6.viteste giderki..

Ben bundan önceki 6.vitesli dizel aracımda 6.viteste 80'e düştüğümde neredeyse stop edecek duruma geliyordu titriyordu :)
 
1.2 tsi leonlar 75km/h ile 77km/h arasında 5.viteste devir 1900 civarlarındayken 6. vitese geçmenizi ister. Önünüzde yokuş yoksa 6ya atabilirsiniz ani hızlanma yapmadığınız sürece o hızda 6. vitesi kaldırıyor. Ama 60ta 6. vitese falan atmak diye birşey yok tabi ya siz yanlış gördünüz ya da o göstergede sorun var sizin araçta 60ta 6.ya atılınca araç bayılıyor zaten direk:)
 
bende de 1.2 tsi var normal çünkü araç sizin sürüş modunuza göre ayarlıyo kalkışı hızlı yaparsanız vites aralıkları daha uzun eğer sakin kalkarsanız sakin giderseniz vites aralıklarını dar olarak ayarlıyor ben bunu gözledim....tamamen kendi gözlemimdir....
 
devirin çok düşmesi de yolda yukarı eğim varsa zaten iyi olmaz..yazılımı sürekli gidebilcek en yüksek vitese odaklı ama söyledikleri daha çok düz yolda sabit hız için geçerli..ekonomik kullanım isteniyosa hızlanırken arada bi göstergeye bakmakta fayda var elbet..
 
0-11 = 1.vites
11-20 = 2.vites
20-43 = 3.vites
43-55 = 4.vites
55+ = 5.vites

bendede böyle değerler ama 1900 devirlerde oluyo genelde
 
eywallah değerli görüşleriniz için tşkler ama düz yol ve araba nerdeyse bayılacak vites küçültmek gerekirken o büyüt diyor ben anlamadım bu işi tasaruf için eyvallah ama 5 çıkar desin en azından.
 
Vites geçiş asistanı biraz garip gelmişti banada eğer aniz hızlanma ihtiyacınız varsa gaza yüklendiğinizde direkt olarak mevcut vitesinizda kalmanızı söylüyor ama yavaşça hızlanıyorsanız ve ani hızlanmalarınız olmuyorsa 3 deyken 4 aynı seviyede dahada gaza basmaya devam ederseniz 5 dediği oluyor. yakıt tasarrufu için bu aralıklarda vites değiştirilebilir ama sonuçta bu asistan aracın ve yolun durumunu bilmiyor aracınızın devrini çok düşürecekse geçmeyebilirsiniz ama asistana uygun kullanım gerçekten yakıt tüketimini etkiliyor.
 
bende vites oranları şöyle ( 7 ileri DSG ) sakin kalkışlarda bu hızlarda atıyor vitesi.

0 - 10 = 1
10-20 = 2
20-30 = 3
30-40 = 4
40-50 = 5
50-60 = 6
60-70 = 7
 
Geri
Üst Alt