Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yine 6k2 yine ben...

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Annemin yaptığı ufak kazayı tanıdık kaportacı ile hallettik. Aracın arka panel içeri girmiş biraz... Onu çekecekti krikoyla, az önce araç hazır diye telefon geldi.

Dün akşam iki gün önce farkettiğim bir sesi de sormak için kaputu açtım. Şöyle diyeyim, ilk defa duyuyorum ve bunu hem LPG' de hem de benzinde yapıyor.

Çok ince, çok tiz bir ıslık düşünün. Gaz telini oynattığım an gidiyor. Orijinal hale gelince veya yüksek devirden boşa bırakınca yine gelmeye devam ediyor. Ama ne hikmettir ki bakan iki usta da sesi duyamadı... Bilirsiniz insanın kulağı düşük frekansları yaşı doğrultusunda duymamaya başlar, ama çırağı olan çocuk da duymadı. Kendimden şüphe ediyorum :S Tabi bu arada usta "Kendi duyduğun ses için endişe ediyorsun da bariz gelen problem sesini niye umursamıyorsun?" dedi. Neymiş soruma "şarj dinamosu ses yapıyor, içine bakmak lazım, hazır cumartesi triger setini değiştirirken buna da baksınlar, zaten dinamoyu sökecekler." dedi. Baktırmayı düşünüyorum, artık gözümü yumdum ne var ne yok yaptırıyorum...

Şimdi, bu tiz ses hakkında bilgisi olan var mı? Yoksa ben mi problemliyim? :(
 
Arkadaşlar sağolsun güvendiğim ustam buldu, ses şanzımandan geliyormuş ve gaza bastıkça geliyormuş. Sıkıntı edilecek bir ses olmadığını söyledi. Nokian deneyimim de başladı, daha ilk dakikalardan "ohh bee" dedirtti :)
 
Geri
Üst Alt