Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yerli Spor arabası "Etox" Seri üretime geçiyor

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli otomobil markası Etox, gerekli üretim iznini aldı ve seri üretim için gün sayıyor.

Malkoçlar A.Ş. ile Ostim Sanayici ile İş Adamları Derneği (OSİAD) Güçbirliği A.Ş, Türkiye'nin ilk yerli ve spor otomobil "Etox"u üretmek için işbirliği kararı aldı.

Malkoçlar A.Ş'ye ait Ertex Plaza'da düzenlenen basın toplantısıyla işbirliği kararını açıklayan ve aynı zamanda otomobili yapan girişimci olan Malkoçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, "bu proje önce benim hayalimdi, şimdi Ostim ve tüm Türkiye'nin hayali olacak" dedi.

Türkiye halkının kendine ait bir otomobil markasının olmadığının altını çizen Malkoç, ilk yerli ve spor otomobili üretmenin bu nedenle oldukça heyecan verici olduğunu söyledi.

Yüzdeyüz yerli
Etox'un üretim projesinde yer alan İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Mehmet Akyürek Akyürek de Etox'un yüzde 100 yerli olduğunu, akü, dövme parçaları, farları ve kauçuklarının Anadolu sanayicisi tarafından üretildiğini belirtti.

Etox'un üretilmesi sürecinde 1 tasarımcı, 2 makine mühendisi, 1 uçak mühendisi ve 20 teknik mühendis olmak üzere 24 teknik personel çalıştı.

Şimdiden Avrupa'dan 500 sipariş
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Otomotiv Ana Bilim Dalı akademisyenleri tarafından, Otomotiv Teknolojileri Ar-Ge Merkezinde (OTAM) 33 ayrı testten başarıyla geçen Etox, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca verilen ERT40 araç tip onay belgesine de sahip.

OSİAD Güç Birliği A.Ş, Etox için şimdiden Avrupa ülkelerinden müşterilerin de yer aldığı 500 siparişin verildiğini bildirdi.

kaynak : http://www.modifiyem.com/haber/ilk-yerli-spor-araba-etox-seri-uretime-geciyor--2674.htm

Daha önce verildi mi bilmiyorum, aramada çıkmadı.

Ne kadar yerli? Ne kadar temiz? Sizin yorumlarınız nelerdir?
 
umarım umarım ve umarım kaliteli sağlam olur abuk subuk sorunları olan bi araba olmaz ve gurur duyarız biz de..
 
umarim yigit sana katiliyorum
insallah saglam ve guzel bi arac olurda diger bir cok ulkede satilir
 
ama o davlumbazdaki boşluk nedir öyle
Etox_Zafer_in_Eryaman_Ankara.png
 
%100 yerli araç yapıp adını "etox" mu koymuşlar..!!
 
Eski bir haber.Uzun zamandan beri sesleri çıkmıyor.
 
bu aracı ben çok iyi biliyorum bizim yan taraftaki tamirciye geliyo hatfada bi motor olarak arabada megane tdi motor kullanıyolar araç komple fiber içi deri ön konsol da megane 2 nin neredeyse bütün parçaları kullanılmış göstergeler dahi megane'nın hani ne biliyim çok isterdim övmeyi ama araba çok ama çok berbat duruyo inş seri üretime geçildiğinde bütün hatalarını düzeltirler
 
garb kafasıyla otomobil yapıp, şark kafasıyla benzin koymayı unutmazlar inşallah
 
Yerli araba uretıyorlar ve markasında X harfi var !!! citroen ulkemızde dahı sattıgı aracta ısrarla fransız harflerını kullanırken bız kendı uretımımız arabaya x koyuyoruz ...bumu Milliyetçilik
 
Geri
Üst Alt