Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yerli Otomobil Üretimi hak. Düşünceler

İSPİRLİdadaş

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Nis 2014
Mesajlar
466
Yerli otonun [bize ne kadar orjinal gelmese de ve acemice görünse de] lansmanı yapıldı ve dahası bunun üzerinden müthiş bir tartışma aldı başını gidiyor.
Scw üyeleri bu konuda ne düşünüyor. Görüşleriniz neler?
Devletin yerli bir oto üretmesi mi yoksa özel girişimleri desteklemesi mi?
Ortaya bir ürün konulabilse bile bu ürünün piyasa edinmesi, yapılan yatırıma değer olması, banta çıktıktan sonraki süreçte servis ağının oluşturulması, parça tedarikçiliği vs gibi meselelerde yeterli olunup olunamayacağı gibi meseleler hakkında ne düşünürsünüz?
 
Arkadaşlar devletimiz büyük ve bu işin üstesinden gelecektir. Hayırlısıyla inşallah 2019-2020 lerde yollarımızda yerli arabamızı göreceğiz.. Tartışma illa olacaktır Çünki birileri buna izin vermek istemiyor.cadillac a benziyormuş vs vs her marka bir birinden birşeyler çalarak yapıyor arkadaşlar.. Anlaşmamız saab firması ile yapılmış.. Ve herşeyi Türkiye'de yapılacakmış saab ile sadece destek amaçlı anlaşılmış markası saab olmayacak tabi ki aracın.. Kısacası ben piyasaya çıktığında daha güzel şeyler ile çıkacağını düşünüyorum..


️ Aşk-ı Şehir Eskişehir
 
Seat skoda firmalarını Türkiyede kim biliyordu? Ama VW satın aldıktan sonra bu markaların bazı modelleri özellikle Trde en çok satanlar listesinde boy gösterir oldu.
Sıfırdan yeni bir marka model oluşturmaktansa, mevcut bir güveni, kaliteyi, konforu, güveni alıp üzerine inşaada bulunmak bence çok makul. Kaldı ki bugün üniversiteler dahi var gücüyle çalışıyor elektrikli otomobiller için. Bu universitelerde üretilen ürünlerin modellerin de devletin üreteceği markaya eklemlenmesiyle zannediyorum tatmin edici sonuçlar çıkacaktır. Kaldı ki proje başarılı da olabilir başarısız da ama en azından üretme kültürünün gelişmesi açısından bu tür girisimlerin domino etkisi yapacağı inancindayim ben. Eleştirilere baktığım zaman ise bircogu politik olmaktan öteye gidemiyor. Bazı meselelerde artık politikliğin siyasiliğin ötesine geçip gitmek lazım. Başarı da başarısızlık da sahibine yapışıp kalacaktır zaten ama deneme yanılma dahi durağanlıktan iyidir diye düşünüyorum. Ben şahsen bu tür girişim ve gelişmelerden bir Türk olarak bir vatandaş olarak heyecan duyuyorsam bunun sonuçlarını da görmek istiyorum.
Esasen bu konuda teknik anlamda eleştiriler nelerdir bunlar üzerinden fikir beyan edecek olan yok mu?
 
iyi güzel bir girişim fakat çok geç kalınmış bır gırısım çogu ulkeler kendılerıne aıt olan haklarını baska baska ulkelere satarken bzım yenı gırısmemız bıraz abes kaçtı yanı bı getırısı olacagını sanmıyorum buyuk bır kazanc saglayacak olsaydı en basıtı kore bu işten çekılmezdı.
saab tek bır modelı yuzunden battı mesala şuan otomotıv sekterünün kalbi çin oda zorunluluktan yanı adamların sanayıleşmeye ihtiyacı oldugu için yınede vatana mıllete hayırlı olsun.
 
bence bu iş olacak, hemde süper olacak. bunu türk halkı olarak desteklememiz lazım. Biz hep köstek oluyoruz. Artık birşeyler yapmamız lazım. Türkler yaptıysa kesin dandiktir mantığını atmamız lazım.İstanbul- Ankara 2tl diyorlar. İnanın hemen alırım.
 
bence bu iş olacak, hemde süper olacak. bunu türk halkı olarak desteklememiz lazım. Biz hep köstek oluyoruz. Artık birşeyler yapmamız lazım. Türkler yaptıysa kesin dandiktir mantığını atmamız lazım.İstanbul- Ankara 2tl diyorlar. İnanın hemen alırım.
inşallah kardeşim bızımde istegımız o ben yuzde yuz yerlı bır anadol bılıyorum baska da bılmıyorum inşallah olur ıyı iş çıkarır bızımde temennımız bu yönde
 
Yerli otomobil, yersiz eleştiri!
Kendi gelişimine bu kadar düşman bir cenah başka hangi millet içerisinde vardır?

Eleştirinin de bir üslubu olur.
Bunca emeği hiçe sayarcasına yıkıcı bir eleştiriyi kabullenmek mümkün değil.
Hele de yerli otomobil gibi, ülkemizin atılım sağlamayı hedeflediği önemli bir konuda.

Stabil çalışan yerli bir otomobilin hayalini dahi kuramazken,
Gelinen noktada elektrikle çalışan bir prototip ortaya çıkmış.
Baltalarıyla meyve ağacına dalar gibi saldırdılar.
Yok Cadillac gibiymiş,
Yok tek fark logosuymuş.
Başka tutar dalları olmadığı için tasarımdan dem vurdular.

Kısa zaman içerisinde anlaşıldı ki,
TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli otomobil çalışması,
GM'nin Epsilon platformu üzerinde yapılıyor.
Üstelik fikri mülkiyet hakları da alınmış bir platform.
Dolayısıyla, henüz son hali olmayan prototipin bir çok model ile benzerlik göstermesi gayet doğal...

Bugün Avrupa'da üretilen bir çok otomobilin iç ve dış tasarımında ortak noktalar vardır.
Hatta farklı markalar adı altında birbirine çok benzeyen otomobiller üretilmektedir.
Bunlardan kaçının medya ve sosyal medya gündemine taşındığına şahit oldunuz?

Hemen hemen her ürünün taklidini yapmak konusunda son derece mahir bir ülke olan Çin'de dahi, yapılan eleştirilerin bu kadar yersiz olduğunu sanmıyorum.

Mesele otomobil değil mesele başka...
Merhum Necmettin Erbakan'ın ifadesiyle,
"Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi"

Devrim'e yapılan başta boğma anlayışının günümüzdeki temsilcileri bunlar.
Sadece otomobil değil, yerli olan her şeye karşı duruşu kendilerine şiar edinmiş bir cenah..
Onlar yaptı ise beğenmeyelim, onlar başardıysa görmezden gelelim misyonuna sahip bir kitle.

Bu zihniyet, otomobilin her şeyi bambaşka ve eşsiz olsa dahi,
Neden dört tekeri var eleştirisi getirir.
Çünkü amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Yerli otomobil çalışmalarını taklit ve kopya algısıyla gölgeleyenler,
Türkiye gaza bastığında var gücüyle freni kökleyenler,
Hiç kusura bakmayın,
Otomobil yerli, fakat siz değilsiniz!

internethaber Mustafa Bostancı'dan alıntı ve gayette güzel açıklamış bence yerli otomobille ilgili gerçekleri, geçmişte Devrim içinde bu kadar eleştiriler ve yıpratmalar yapıldığı için doğmadan öldü o proje ama bu proje inşallah tutar, tutsun ki artık almanı japonu bilmem hangi ülkenin araçlarını değilde kendi ülkemizin araçlarını modifiye edelim, o araçların paylaşımlarını yapalım inşallah bizler için hayırlı olurda siyasi politik eleştirilerin gölgesinde kalarak bu projede ölmez....
 
abilerim Saab herkes 'in bildiği kaliteli bir araç eğer bu platform üzerinde devam ederek üstüne biraz daha eklentiler yapılabilirse ekstra güvenlik paketleri gibi ben bu aracın başarılı olacağına inanıyorum hatta hep şunu söylemekteyim devlet artık tüm araçları buna en üst ve en alt kademesi dahil bu araçları kullanırsa bende alıp kullanacağım ülkemin üretimine sahip çıkmak için bu araçtan kullanacağım
 
Ben ilk olarak eleştiricem neden derseniz bizim devrim gibi bir aracımız bu güne kadar hiç gündeme gelmedi yapmaya niyet edilmedi
Şimdi ise bir dünya para ile başka ülkenin araç bilgilerini alıp biz yaptık demek
Bizim hiç mi bu işleri yapacak mühendisimiz yok tasarımcı yok mu neden kalıp bir model üzerinden ilerliyoruz
Elimizde imkan varken a'dan z'ye yapılabilir Bizim ülkemiz neyin üstesinden gelemez ki

Ben şahsen çıkacak olan yerli otomobili kullanırım sonuçta yerli malı kaliteyi ve güvenliği elden bırakmadan maliyet uygun olsun yeter ki
Ben sonuna kadar destek veriyorum yapsınlar ileride daha da gelişmiş olacaktır bundan eminim

Daha yazacağım çok şey var ama bu kadar yeter...

kurye ile elden teslime verildi
 
TÜBİTAK'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu - Milliyet Haber

Bu yöneticiler varken ortaya bir mahsul çıkmasını beklemek çok utopik olur, bu işler kopyala yapıştır yöntemi ile olmaz, ciddi eğitim ve bilgi birikimi, kültür, altyapı, teknoloji ve para gerektiren işler!

Ayrıca bu ülkenin sanayi toplumu olmak gibi bir hayali var ama yaşam şartlarımız buna el vermiyor, biz binlerce yıldır hayvancılık ve tarımla uğraşmış bir milletiz, tarihimize baktığımızda sanayileşme hamlelerimizin çok düşük olduğunu açıkça görürüz.

Tarım ve hayvancılık ile dünyada 1. olmaya oynayacağımıza hayallerle elimizdeki topraktan da oluyoruz.

Ülkenin üretim faaliyetleri %51 tarım ve hayvancılık, %49 diğer faaliyetler olarak ayrılmalı, küçücük hollanda'da 200.000 çiftçi x 575.000 usd üretim faaliyetinde bulunup dünyaya ürün ihraç ediyor ve bu insanların toprakları yok, denizi doldurmakla meşkuller!!

ALLAH SONUMUZU HAYR ETSİN.
 
Geri
Üst Alt