Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yeni skoda fabia 2015

bora55

Kıdemli Üye
Katılım
19 Eyl 2012
Mesajlar
2,140
Yaş
42
SkodaFabia_1.jpg
Skoda, mevcut Fabia’yı yedi yıldır üretiyordu. Artık eskiyen model küçük sınıftakiyoğun rekabette zorlanmaya başlamışken, artık yeni Fabia’yla bu problem ortadan kalkacak. Ekim ayı başına Paris otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan yeni Fabia, 2015 yılının başında satışa başlayacak. Oldukça ekonomik motor seçeneklerine sahip olacak otomobil, Greenline versiyonuyla 82 g/km’lik karbondioksit emisyonuna kadar inecek.
SkodaFabia_2.jpg
Octavia’dan sonra Çek üreticinin en çok satan ikinci otomobili olan Fabia, yine dört metrenin altında bir uzunluğa sahip olacak fakat yüksekliği 30 mm, genişliği ise 90 mm artacak. Bu gelişimler sadece kabin genişliğini artırmıyor, otomobilin daha modern bir görünüme kavuşmasına da olanak tanıyor. Bagaj kapasitesi de artırılan Fabia’nin 330 lt’ye ulaşması bekleniyor.
SkodaFabia_3.jpg
Skoda Citigo’da da kullanılan üç silindirli 1.0 lt’lik 60 HP baz motorla başlayan ürün gamının tamamı Euro6 motorlardan oluşacak. 1.2 lt’lik TSI motorlar 90 ve 110 HP’lik iki versiyona sahip olacak ve dört silindirli motorlarda DSG çift kavramalı otomatik şanzıman da alınabilecek.
Fabia Greenline ise 75 HP’lik 1.4 lt TDI motoruyla3.1 lt/100 km’lik bir tüketim değeri sunacak. Ağırlığı da azaltılan Fabia’nın giriş seviyesi 1.0 lt’lik modeli 980 kg’ye kadar indirilmiş durumda. Bu da 65 kg’lik bir ağırlık atılması anlamına geliyor.
SkodaFabia 4.jpg

Haber kaynağı : http://www.automagg.com/yeni-skoda-fabia-pariste-gorucuye-cikacak/
 
Polo'yu anımsatsa da bence pek de kötü durmuyor. Fiyat aralığı güzel ayarlanırsa neden alınmasın ki ?
 
Fabia'yı MQB platformuna oturtacaklarını okumuştum. Skoda, Fabia'yı İbiza sınıfından alıp Leon sınıfına veriyor kanımca...
 
Fabia'yı MQB platformuna oturtacaklarını okumuştum. Skoda, Fabia'yı İbiza sınıfından alıp Leon sınıfına veriyor kanımca...

Onu yapması biraz kendi kendini taşlaması olur, MQB platformu muhtemelen yeni seride denendi, başarılı bulundu şimdi diğer modellerde de uygulanmaya başlayacak da Leon-Golf-A3-Octavia dörtlüsünün platformu farklı iken, Fabia-Polo-A1-Ibiza dörtlüsü kendi MQB'lerini, Passat-A4-Superb-(Çıkarsa) Exeo kendi MQB'lerini kullanırlar. Zaten daha üst segment araçlarda işler değişiyor, yapısal ortaklıklar azalmaya başlıyor.

Sonuçta bunların hepsi çok satan araçlar ve ortak platforma alınmaları çok ciddi bir maliyet azaltma yöntemi, parça maliyetlerini bu şekilde ciddi derecede düşürüyorlar, bu sayede de fiyat düşürmek veya aracın fiyatını değiştirmeden malzeme kalitesini veya donanımı arttırmak gibi rekabet içine girebilecekleri noktalarda kendilerine açık kapı yaratıyorlar ve rakiplerine üstünlük kuruyorlar.
 
Ben aracı beğendim. Fiyat olarak makul tutarlarsa alınabilir. Ama leonla aynı tutarlarsa şans tanimiyorum
 
Bence de gayet güzel olmuş araba. Dediğim gibi farlar biraz polo vari geldi gözüme ama işte ön ızgara ile kendine has bir hava katmaya çalışmış... Satış politikalarını pek bilmem ama ben sanmıyorum leon ile bir tutulacağını...
Diğer yandan birazcıkta fiyat indirimi olsa fena olmaz hani...
 
Rapid spaceback ufak sınıfta kalıp fabia mqb ye çıkacak. Yoksa aynı sinifta iki araba olmaz.Cok kaliteli sağlam bir altyapıyla geliyorbdiye okudum.
 
Geri
Üst Alt