Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Puanlama Sistemi..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
FIA Dünya Motor Sporları Konseyi, F1 Komisyonu'nun her yarışta ilk 10'a giren pilotlara puan verilmesini öngören teklifini kabul etti. Böylece gelecek seneden itibaren Formula 1'de yeni puan sistemini uygulanacak.

Dünya Motor Sporları Konseyi'nden dün yapılan açıklamada, griddeki takım sayısının 13'e yükselmesi nedeniyle, F1 Komisyonu'nun tavsiyesi üzerine 2010'da yeni puan sisteminin hayata geçirileceği belirtildi.

Yeni sistemde finiş çizgisini geçen ilk 10 pilota sırasıyla
25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 puan verilecek.

Gelecek sezon yeni takımlarla birlikte gridde toplam 26 araç mücadele edecek. Bu, 1995'ten bu yana en yüksek rakamı oluşturuyor.

Mevcut puan sistemi ise 2003'te yürürlüğe konulmuştu.

TurkiyeF1.com
 
Yeni puan sistemi pek hoşuma gitmedi..

Bu sene yarışıcak olan aracların sayısının fazla olması ayrı bi heyecan katacaktır..Ayrıca schumi nin tekrar dönmesi de çok iyi oldu..McLaren de başarılı olur mu,o da ayrı bi soru tabi...:)
 
Sezgin abi ne kadar çok pilota puan vermek demek şamp.'lık için o kadar heyecan demek..
bence çok geç bile kaldılar bu değişiklik için..

Nascar'da otomobil sayısı daha fazla eyv. ama yarış içersinde en hızlı zamana yapana vs. ekstra puan ya da para ödülleri falan var ve 1. de 185 puan alıyo.. :)
 
Yiğitcim,yüksek puan iyidir ama burada baktığımızda ilk üç ile diğerlerinin puantajında çok fark var..şampiyonlukta ilk üç isim çok önceden belli olur gibime geliyo..fikstürde ilk beş yarışın ilk üç sırasını hep aynı kişiler kazanırsa eğer olayı kopartırlar zaten..çünkü puanlama beşer beşer düşmüş..diğerlerinin alacağı ufak tefek puanlar yetersiz olucak farkı kapatmaya...
 
Sezgin abi burda en temel amaç arka sıralarda da mücadeleyi tetiklemek..
puanla ödüllendirmek biliyosun..bu yoldan gidilirse arka sıralardan bile puan almak her daim şamp.'lık için iyidir..

:)
 
Sezgin abi burda en temel amaç arka sıralarda da mücadeleyi tetiklemek..
puanla ödüllendirmek biliyosun..bu yoldan gidilirse arka sıralardan bile puan almak her daim şamp.'lık için iyidir..

:)

Sen öyle diyosan,öyledir kardeşim...:)Eski F1 cisin sonuçta,vardır bi bildiğin...:D
 
sezon başlasa da kulaklarımızın pası silinse biraz.
 
Geri
Üst Alt