Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Kimlik Kartlarımız...

ahmet6334

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
30 Nis 2015
Mesajlar
804
Yaş
38
İşte yeni kimlik kartlarımız: Elektronik ve biyometrik.. Yeni kimlikler nüfus müdürlüklerinden 18 TL karşılığında teslim alınabilecek.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi. Yeni kimlikler sayesinde kişiye dair her türlü bilgi kolayca elde edilebilecek ve taklidi mümkün olmayacak. TÜBİTAK'ın ürettiği ve tasarladığı çipli biyometrik kimlikler 1976'dan beri kullanılan mavi ve pempe nüfus cüzdanlarımızın yerini alacak.

Başbakan Davutoğlu, “Doğum, ölüm, adres değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Doğum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduğu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak." açıklamasında bulundu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla beraber 80 milyon civarında kimlik dağıtımı yapılacak.

55eb4799f018fbb8f8b6f4e1


Vatandaşlar yeni kimliklerini alana kadar eski nüfus cüzdanlarını kullanmaya devam edecekler. 3 sene içerisinde dağıtımı bitirmeyi hedefleyen hükümet, böylece kimlik sahteciliğinin de önüne geçmeyi hedefliyor...
Hadi hayırlı olsun...
Nürburgring sundu...:)
 
Kimlik ehliyet kredi karti Hepsi bir kart da olacak vs diyorlardi..belki 3 sene sonrada onu cikarirlar..

Burda Bitmez..
 
Bolu uzun süredir kullanıyor TÜBİTAK' ta çalışan bir sürü arkadaşım var ve onlarda kullanıyor kimlikleri fakat daha (10yıl oldu) birçok sistemin entegre edilemediğini ve kullanıma başlayınca sorunları çözeceklermiş yani hem güzel olacak hemde bayağı bir sıkıntı
Hakkımızda hayırlı olsun başkasının kimliğiyle dolandırıcılık olayları son bulur

kurye ile elden teslime verildi
 
dünyanın vergisini ödüyoruz ne alırsak vergi ödüyoruz hala kımlık parası pesındeler yahuu anlamadım ben bu işten iyi hos guzel bazı hizmetleride ücretsiz yapında şaşıralım dimi ;)
 
Geri
Üst Alt