Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Ibiza FR TDI

hacme göre vergilendirme sadece bize ve sayılı ülkeye özgü.

dünyanın kalanı artk egzoz emisyonuna bakıyor ki o konuya girersek zaten 2,0 tdi ların egzoz emisyonları tsi lar kadar nerdeyse yani adamlar bizdeki 1,6 sınırını sallamıyorlar ki zorundada değiller zaten. burada kaç tane satacak gidip atıyorum ingilterede kaç tane satacak. nitekim ingiltrede egzoz emisyonuna göre vergilendirme var. aynısının bizde olması durumu olsa idi 1,6 benzinli alan adam 2,0 tdi dan daha fazla ödeyecekti.

aradaki %50 tork fazlasına hiç girmiyorum bile.

unutmayınki küresel üretim yapan markalar azınlığın değil çoğunluğun talebine bakar.


eee bende Türkiyeden bahsediyorum zaten, Avrupada satılmaz demiyorum ki.

Arkadaşlar benim yazdıklarım mesajlar neden farklı algılanıyor? Benmi anlatamıyorum demek istediğimi?
 
Bu ulkede vergı denılen haraclar azalmadıkca 2.0 tdi cupra flan gormek de zor olcak gıbı gelıyor.Eskı kasa tdı cupra vergıden mı yoksa ınsanların arabadan anlamadıgından mı satılmadı cok fazla bılemem ama nete dustugu anda satılacak arabalar arasında yer alıyor,benzınlının verdıgı hazı veremesede,performans ve ıktısat acısından bır cok benzınlıden cok daha ustun spor dızeller
 
Yakıttan yada performanstan bahsettiğimi hatırlamıyorum? 10 sene önceki vergiler, insanların alım gücü ve otomobil teknolojisi çok değişti. Devir ekonomi devri, küçük hacim devri. 1.6 insignia, 1.6 C serisi 1.4 passat, 1.2 A3 varken etrafta ben 2.0 TDI ıbizanın çok satılacağını düşünmüyorum. Mumla cupra tdi arayan arkadaşlar 50-60 milyara cupra alsınlar o zaman.
Performans istemiyorsanız FR ya da Cupra size göre değil. Bunlar ekonomi için değil hız için yapılmış araçlar. Hızlı bir araca binmenin masrafı da ona göre. Küçük hacim küçük araba her zaman düşük yakıt tüketimi anlamına gelmez. Sitede küçük hacim Ibiza'ya sahip bir arkadaşımız var. 310bin yaktığını söylüyor. Fabrika verilerine aldanmayın. Benim aracım 2.000 motor. Bahsettiğiniz arabaların hepsinden daha az yakar (sakin kullanılırsa).

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:54 ----------

:D:D

Bu arada ben 140lık PD TDI'lar için pek güzel şeyler duymuyorum. 200den sonra hiç hızlanmıyo gibi bişeymiş.

Pek az yaktıgını da duymadım. 5lt filan diyosun da Ayberk bunu gözünle gördün mü? 2.0 passat tdi'ler genelde 8-9 arası yakıyo da şehiriçi. Geçen sene Passat aldıgımızda Passat DH forumunda baya aktiftim de ordan biliyorum.

Gerçi 143lük motor CR motor, daha az yakacaktır muhakkak. Hem Ibiza'nın kasası da hafif.
Evet gördüm. 140hp'lik bi araç için 200km/h gayet yeterli değil mi? Hele hele bu 140hp ağır bir araçtaysa..
 
Performans istemiyorsanız FR ya da Cupra size göre değil. Bunlar ekonomi için değil hız için yapılmış araçlar. Hızlı bir araca binmenin masrafı da ona göre.

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:54 ----------


Evet gördüm. 140hp'lik bi araç için 200km/h gayet yeterli değil mi? Hele hele bu 140hp ağır bir araçtaysa..

birde atlanan nokta dizellerde düşük devir bandından dolayı son hız düşük olur genelde :)
 
"Ortalama" 5lt yaktıgını gördüysen gerçekten kim sürdüyse helal olsun ne diyim. 80km hızla sabit giderse anca o kadar az yakabilir o motor.

140hp'lik Passat'ın son hızı fabrika verisi 210km/h olması lazım. E göstergede de 220yi görsün ki son hızına anca ulaşsın hata payıyla beraber. Yani göstergede 200 bence 140hplik bir araç için az.

Tabi bu benim dediğimi bir tandıgım söylemişti, 200den sonra hızlanmıyo diye. Onun yalancısıyım :)
 
melih en kısa sürede 2,0 tdi test sürüşü yapmanı tavsiye ederim :)
 
Geri
Üst Alt