Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni hyundai i30

serkan08

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2009
Mesajlar
158
Yaş
42
selam arkadaslar

biliyorsunuz aracimin basindan talihsiz bir kaza gecti ve iki gun once aracin perte ayrildiginin haberi geldi.
Bu dogrultuda bende yeni arac arayislarimi hizlandirdim .uzun zamandir takip ettigim i30 icin daha fazla arastirma yaptim.
Dun araci test etmek icin yenibosnada bir bayiye gittim .aracin icine oturdum ve tebrikler hyundai artik eski imajindan kurtulur dedim.
1.6 CRDİ otomatik elite modeliyle teste ciktik.aracin 3 farkli surus modu var hepsi cok etkili ve aradaki farklari ciddi oranda hissedebiliyorsunuz.malzeme kalitesi ve iscilik bence cok basarili ,yol tutusu ve frenler son derece iyi,cam tavan ve ayni zamanda sunroof cok guzel bir hava katmis araca ,diger markalarin opsiyonel sunduklari butun ozellikleri standart olarak koymuslar araca hatta diger markalarin opsiyon listesinde bile olmayan bircok ozellik var kisacasi ben cok begendim.tek begenmedigim tarafi 128 hp olmasina ragmen bunu yere yansitamiyor sanki araci bisey tutuyor gitmesini engelliyor yakit icinde bisey demek istiyorum otomatik oldugu icin normal dizellere gore biraz fazla yakiyor.

aldigim son fiyat dizel otomatik elite fiyati 56.000 tl
ve ek olarak 2500 tl degerinde bakim ceki buda 70.000 kmye kadar bakim parasi vermeyecegim anlamina geliyor.
aracta 5 yil veya 100.000 km sinirsiz garanti mevcut..

simdi sizden ricam marka fanatikligi yapmadan once araci ve ozelliklerini inceleyip yorum yapmanizdir.
simdiden
tesekkurler herkese iyi forumlar :)
 
bizim bi arkadasında i30 fanatikligi var binip kullanmadım ama dış görünüşü ve dısardan gögüs aksamı görnümü gayet güzel görünüyor hayırlı olsun inşallah
 
Son zamanlarda en begendiğim uzakdoğu araclarından biri İ30 işçilik,motor özellikleri hakkında pek bilgi sahibi değilim ama 56 bin lira para uzakdoğu aracına verilirmi,ikinci elde ne olur bunları irdelemek lazım..

Allah gönlünüze göre versin..
 
serkan kaza dan haberim yok geçmiş olsun i30 alacaksan istersen bende bir fiyat alayım çanakkale bayii sönmezler yeğenim dir.istediğin modeli rengi ve opsiyonları özelden gönderebilirsin bana
 
serkan sen bmw almıcakmıydın kardeşim en son öyle konuşmuştuk ? ne oldu da bu gaz tenekesine takıldın :) 56 bin tl ye yazık çöpe atıyorsun paranı haberin olsun...
 
Bunca deneyimden sonra bildiğim bir tek şey varsa bir aracın ne kadar iyi olduğu aslında onu kullanacak kişiyle direkt olarak ilişkili. i30 bir sürücüye göre 56bin verilebilecek en iyi seçenek olurken bir diğerine göre çöpe atmak olabilir. O nedenle aslında bir başkasının fikrini sorarken en mühim nokta araçtan beklediklerinizin o kişiyle ne kadar uyuştuğudur.

Neyse ben kendimden örnek vereyim. Daha çok performans ve kalite düşkünüyüm. Aracın limitlerini mutlaka keşfeder, viraj hızlarını diğer araçlarla kıyaslar, frenlemeyi envai çeşit (mesela 200'den sıfıra) test ederim. Araçtan garip garip sesler gelmeyecek, dokununca malzemenin kalitesini hissedeceksin. İçi ve dışı bir tasarımı yansıtacak. Vites kolu bulduk taktık, elden düşme gösterge vardı koyduk, multimedianın ucuzunu bulduk uydurduk, iki tane de buton koyduk oldu sana sürücü konsolu. Genelde japon, çin, kore arabaları bu şekilde yapılır ve dizayndan söz etmek mümkün olmaz. Ama bir başka kişi de bana göre "alakasız" olan bu görünümü "zengin duruyor" diye yorumlar ve beğenir. Zevk renk, bişey denemez.

i20 kullandım, i30'u ise inceledim. Yukarıdaki yorumlarım size uzak geliyorsa aşağıdakileri hiç okumayın, farklı beklentilerimiz var demektir.

Açıkçası Hyundai'nin girişimi takdir edilesi. Standartları yüksek tutup, teknolojiyi de kullanmaya çalışıyorlar. Bu da bir pazarlama stretejisi. Yani birçok şeyi standart yapıp, araç fiyatını yüksekte tutup, markaya karşı saygı uyandırmaya çalışıyorlar.

Fakat ben i20 ve i30'u henüz rakipleriyle karşılaştıracak kadar "iyi" görmüyorum. Üstelik bana göre çok da pahalılar. Örneğin i30'u bir Leon ile karşılaştırmak bana göre büyük haksızlık olur. i30'u sürmediğim için i20'yi Ibiza ile karşılaştırdığımda sürüş dinamiği kıyas kabul etmez. Tasarım bana göre kıyas kabul etmez.

Gelgelelim benim tam tersim bir sürücü için harika araçlar üretiyorlar. Kesinlikle tercih edilir ve çok memnun kalanları da biliyorum. Mesela siz belki, Leon da neymiş diyeceksiniz. O yüzden etkilemek istemem.
 
valla ben leonu 35.000 tl ye sunrooflu sifir almistim o paraya alinabilecek en saglam en guzel arabaydi ama simdi 35.000 tlye araba yok tekrar leonda almak istemiyorum limitim 55-60 arasi alinacak baska ne varki lutfen bana golf demeyin hic sevmedigim ve verilen parayi gram haketmeyecek bir araba ...gecen gun bi golf hesaplattirdim higline sunroof dsg falan filan 81.900 tl bu ne yaaa bide 4 ay aracin gelmesini beklicem ...bugun fluance bile 52.000 istenirken i30 a 56.000 cok demem ben..bir dusunebilecegim focus var onunda yeni kasasini pek sevemedim..
 
Serkan abi Opel Astra düşünmezmisin sanırım 3 aşağı 5 yukarı dizel alabilirsin...
 
serkanım kırmızı manuel elite modelini ben de incledim gayet başarılı geldi bana...desen ki alırmısın????sanırım almam....56 hyundai ye ver ne havası var ne de karizması....bide i 30 diyon ne marka var ne isim...ama leondan çok kaliteli malzeme kullanılmış ama 56 ya al kaça sat????çok güzel bir araç ama mantıksız...kaybettirir be kardeş...dizel bir leon copa plus al esp li....
 
ikinci el olarak çok az ve güzel kullanılmış volvo c30 yahut audi a3 opsiyonlarına da bi bak istersen... ama i30 da fena araba değil
 
Geri
Üst Alt