Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni CR-V

Çöllü

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,794
Yaş
39
honda-crv.jpg

Japon otomobil üreticisi Honda'nın yeni 1.6 i-DTEC dizel motoru, Cenevre Otomobil Fuarı'nda CR-V modeli ile tanıtıldı.

Honda'nın en yeni modeli olma özelliğini taşıyan CR-V, yen 1.6 i-DTEC motor ile 118 beygir ve 300 nm tork güç üretecek.

Earth Dreams Technology sloganıyla Honda'nın verimli motorlar serisinde yer alacak 1.6 i-DTEC, CR-V'nin ardından Civic modelinde de yerini alacak.

Sınıfının en hafif motoru olma özelliğini de barındıran 1.6 i-DTEC, Japon şirketin 2.2 litrelik i-DTEC motorundan tam 47 kg hafif olmasıyla da yakıt sarfiyatının düşmesine katkı sağlayacak.

Honda mühendislerinin, motoru geliştirme aşamasındaki ana amacı olan mekanik sürtünme katsayısını en düşük seviyeye çekme çalışmaları doğrultusunda yeni 1.6 i-DTEC motordaki sürtünme katsayısı, 2.2 litrelik dizel motora göre %40 düşürülmüş.

Ayrıca silindirlerin hacimsel verimliliklerinin de iyileştirilmesi için çalışan Honda mühendisleri, daha fazla hava girişi ile yanmayı hızlandırırken istenmeyen karbon salınımının da önüne geçmeyi başarmış.

Motordaki havanın, egzozdaki gaz sirkülasyon sistemi kullanılarak, yüksek ve alçak basınca maruz bırakılması sayesinde azot gazı salınımı en düşük seviyeye çekilmiş ve egzozdan atılması sağlanmış.

Çevreci 1.6 i-DTEC dizel motora kavuşan CR-V'nin Honda'nın Birleşik Krallık'ta bulunan Swindon fabrikasında üretileceği ve sonbaharda satışa sunulacağı da açıklandı.
 
Güzel honda motor konusunda başarılı fakat yaptığı araçları TR de çok pahalı oluyo.
 
fiyatlara göre tutulması belirleyici olacaktır. ama honda türkiyede pahalı
 
Her şeyi iyi hoş güzelde fiyat ne olacaksa ben bunun 2010 du galiba o kasasını kullanma imkanı buldum adamlar yapmış yani honda koymuş ortaya
 
Geri
Üst Alt