Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni BMW 4.35i

PORO

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Eyl 2010
Mesajlar
2,438
Yaş
37
[h=2]BMW, 3 serisi Coupe ve Cabriolet modellerini yeni bir isimle 4 serisi olarak piyasaya sürüyor.[/h]BMW, 3 serisi Coupe ve Cabriolet modellerini yeni bir isimle 4 serisi olarak piyasaya sürüyor.

2013 yılı sonunda satışa sunulacak olan 4 serisinin ilk tanıtımı Coupe modeline yapıldı. Yeni konseptiyle daha klas bir görünüme sahip olan 4 serisi Coupe’yi dört kapılı Gran Coupe modeli takip edecek.

Çok daha dinamik hatlara sahip olan 4 serisi Coupe, 4.641 mm uzunluğa, 1.826 mm genişliğe ve 1.362 mm yüksekliğe sahip. Yeni konsept, eski 3 serisi Coupe ve Cabriolet modellerine göre daha alçak, daha uzun ve daha geniş olarak tasarlanmış.

Aracın dış görünüşünde ilk dikkat çeken özellik ön tampondaki farklılık ve led aydınlatmalar oluyor. Ön çamurluklar arkasında hava çıkışları açılarak hem stil olarak daha sportif bir hava yakalanmış hem de tasarım aerodinamik açıdan geliştirilmiş. Sportif ön tampon hatları arka tamponda da uygulanırken, egzoz çıkışları da tampona entegre edilmiş. Ayrınca yeni 4 serisi Coupe modelinde kapı kollarının gövdeye gömüldüğü ve yan aynaların inceltildiği de dikkat çekiyor.

İç dizayn olarak 3 serisine göre çok ciddi farklılıklar taşımayan 4 serisinin koltukları ve ön konsolun tamamı el işçiliği ile deri kaplanmış. Koltuklarda ve vites önünde bulunan bardak tutucularda motifler yer alıyor. Tavanı süetle kaplanan araç, 3 serisinin kaliteli havasını aynen devam ettiriyor.

Yeni 4 serisinin motorunda farklı bir detay belirtilmezken, 3 serisinin performans odaklı güçlü motorları kullanılacak gibi görülüyor. Benzinli seçeneklerinde 181 beygirlik 4.20i modeli, 242 beygirlik 4.30i ve 302 beygirlik 4.35i modeli yer alacak. Dizel motor seçenekleri ise 181 beygirlik 4.20d, 254 beygirlik 4.30d ve yeni 309 beygirlik 4.35d versiyonlarından oluşacak. Ayrınca 4.20i serisine özel dört tekerlekten çekişli bir model de piyasaya sunulacak.

Yeni modelde kullanılacak motorların etkinliğinin daha da artırılması hedeflenen aracın ağırlığı yeni tasarımla birlikte azalmış durumda. Azalan ağırlık ve aerodinamik farklılıklar ekonomik olarak avantajlar sağlayacak. Bu bir anlamda egzoz emisyon oranlarının da düşmesi anlamına geliyor.

Önümüzdeki yılın sonlarına doğru satışa sunulacak olan yeni 4 serisinin, Audi A5 serisi ile başa baş bir rekabete girmesi beklenirken, piyasada Audi A5 ile rekabet edecek olması eski 3 serisine göre fiyatının daha yüksek olacağı anlamına geliyor

 
Modeli begendim ama 4 30 i gercekten 3000 cc 242 beygirse çok kötü bir motor olmuş..
 
Aracı çok güzel yapmışlar fakat Türkiye için motor seçenekleri fazla
 
ben BMW M3 almayı düşünüyodum LEON dan sonraki arabam olarak ama bana artık BMW cok cazip gelmiyo..sanki kızılay dağıtmış gibi heryerde var :D:D:D bütün şirketler müdürlere BMW verdiği için olabilir..

Bana AUDİ daha bi çekici sempatik geliyo :) beyaz bi audi A5 spor paket :ferrari





2nq9q4w.jpg
 
bencede motor, hacime göre sönükmü kalmış?
 
Geri
Üst Alt