Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Arabalara Dair Küçük Bir Bilgi...

Logical_Election

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
1,347
Yaş
37
Tüketicler üzerine bir sunum hazırlarken bu bilgiye ulaştım.Açıkcası daha önce bunu bilmiyordum belki bilmeyenler de vardır diye paylaşmak istedim..


"İlk sıfır araba aldığımızda her arabanın kendine özgü kokusu vardır.Çoğu kişi sıfır araba almanın en çarpıcı yanının yeni araba kokusu olduğunu söylemektedir.Arabanın dıştan parlayan bir görüntüsünün yanında,kokusu da bir yenilik ifadesidir.Aslında yeni araba kokusu diye bir şey yoktur.Bu yapay bir kurgudan,doğrudan fantezi yaratan başarılı bir pazarlama oyunundan başka bir şey değildir.Bu kokuyu fabrikada görebileceğiniz “yeni araba” kokusu içeren aerosol kutularında bulursunuz.Üretim hattından çıkmadan önce bu koku sıkılır ve bu kokunun ömrü sadece 6 haftadır sonrasında ayakkabılar,üstünüze sıktıgınız parfümler ve diğer araç içerisinde sonradan koku oluşturan etkenler ile karışarak ortadan kaybolur."
 
yahu ben her yerde bu kokuyu aradım fellik fellik

bunu piyasada bulabiliyormuyuz? :)
 
yahu ben her yerde bu kokuyu aradım fellik fellik

bunu piyasada bulabiliyormuyuz? :)

Ozan arabanı sıfır diyemi satacan ne yapcan :D
işin şakası bir yana gerçekten güzel kokusu var tahminimce dışarda bulmak zordur üretim hattında gerçekleşen bir olay ama TR de otomotiv sektöründe fabrikada çalışan biri bu bilgiyi verebilir.Ford,Renault,Hyundai vs..
 
böyle bişi varsa bile 6 haftadan uzun sürüyo kesinlikle..
velakin naapıyolar yani deri döşemeliye deri parfümü vs. mi sıkıyolar..yeni bi tshirt'ün bile bi kokusu vardır yahu.. :)
 
çok güzel bir taktikmiş.İyi oldu bunu ögrendıgım işime yarayabılır bır ornek =)

Ozan sende napıcan abi o kokuyu , al bi glade daha ne buram buram mango kokar,çilekliside guzel bu arada tavsiye ederım =)
 
velakin benim burnuma arada sırada ilk günkü kokusu geliyo hala arabaya koku koysam da..nerdeyse 2 sene oldu ne iş şimdi.. :D :D
 
güneş arabaya vurdugunda bana da gelıyor o koku bazen muhtemelen plastıkle alakalı bır kokuda olabılır
 
böyle bişi varsa bile 6 haftadan uzun sürüyo kesinlikle..
velakin naapıyolar yani deri döşemeliye deri parfümü vs. mi sıkıyolar..yeni bi tshirt'ün bile bi kokusu vardır yahu.. :)

6 haftadan kesinlikle uzun sürüyor çünkü benim arabam 5-6 aylıkken bile bu koku vardı tabi şuan yok.zannımca biraz dışarıyla olan hava akışıylada alakalı fazla pencere kullanan bir insan değildim o yüzden bendede uzun sürmüştü.
 
nerdeyse 2 yaşında diyorum Timur'um arabam hala geliyo.. :)
bence sıkılan bi koku falan yok fabrikada..

:)
 
Geri
Üst Alt