Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yeni araç alan arkadaşlar için ( 0 km)

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
İlk 1000 km:

- takılmış olan vitese ait azami hızın 3/4 ünden daha hızlı gitmeyiniz, yani izin verilen azami motor devrinin 3/4 ü kadar
- tam gaz vermeyiniz
- yüksek motor devirlerinden kaçınınız
- aracı römork ile kullanmayınız.

İlk 1000-1500 km arası:

- Sürüş gücünü takılmış olanın vitesin tam hızına kadar yavaş yavaş yükseltiniz, yani izin verilen en yüksek devir sayısına kadar.

Motor, eğer tüm hareketli parçalar birbirine alıştı ise, ilk kullanım saatlerinde daha sonraya nazaran daha fazla sürtünme gösterir. ilk 1500 kmdeki sürüş tarzı bu alıştırma işleminin kalitesini belirler.

Alıştırma süresinden sonrada aracı hiç bir zaman gereksiz yüksek devirlere sürmemelisiniz. İzin verilen azami motor devri kilometre saatinin skalasındaki kırmızı bölgenin başlangıcı ile işaretlenmiştir. Düz şanzımanlı araçlarda en geç kırmızı bölgeye gelince üst vitese geçiniz. Aşırı yüksek motor devirleri ayrıca otomatik olarak kontrollü şekilde düşürülür.

Dikkat:

Bütün hız ve devir bilgileri sadece çalışma sıcaklığındaki motor için geçerlidir. Soğuk motoru hiç bir zaman yüksek devirlere çıkartmayınız. * ne araç dururken - nede hareket halinde

Yeni lastikler:

Yeni takılan tüm lastikler alıştırılmalıdır. İlk 500 km de özellikle dikkat gösterilmelidir.

Yeni fren balataları:

Yeni fren balatalarının yaklaşık 200 km kadar henüz hiç bir tam frenleme etkisi olmadığını göz önünde bulundurunuz. Fren balataları en elverişli sürtünme kuvvetini oluşturmadan önce mutlaka "sürtünerek alıştırılmalıdırlar".

Bu uyarı aynı zamanda gerektiğinde ileride değiştirilen fren balataları içinde geçerlidir.

kaynak: skoda superb kullanım kitapçığı
 
Ben bu konuyu ayakta alkışlarım :) Teşekkürler
 
Tesekkurler gercekten cok guzel paylasım neyse bende buna yakın kullanmıstım aracımı o zaman gayet saglıklı aracım :)
 
uzun bir aradan sonra işe yaradın emre :D öpüyorum seni..
 
harfiyen uygulamıştım zamanında..
rodaj konusunun varlığına tamamen inanıyorum..
 
görkemcim yani bu arabayı tasarlayan mühendis gerizekalı değilmi bu metini kullanım kılavuzuna yazmış.
 
peki bu söylediklerin yapılmazsa ne olur? ben servisten arabayı 7.kmde çıkardım hemen karşısında shelle girip depoyu fulledim mezitli kaviden bahsediyorum biliyorsun orayı ve kuyuluk girişinden otobana girdim tekir e gittim yokuştur bilirsin yenice ayrımına kadar 150 den aşağı düşmemeye çalıştım ara ara düzlükte 180 i gördüm dahada gitmiyordu çamalan inişinide bilirsin virajın çıkışı sağlam iniş orada 195 i gördüm 2 saat sonra geri dönerken virajlar haricinde tapagaz çeşmeli çıkışına kadar geldim 1-2-3-4-5 her viteste tapagaz geldim ve benimle aynı sene içinde alıp benim gibi motoru açmayanlar 5bin devir çeviriyorsa buraya yazsınlar.
 
Bunu yazmak ve yamamak arasında çok direndim (polimik yaşamamak adına ve sakın sözlerimi yanlış anlama sadece bir serseniş olacak benimkisi)

Görkem bölge sorumlusun ben bir forum kullanıcısı olarak yazdıklarından feci şekilde üzüntü duydum. Forumda bilgi paylaşımı adına paylaşımlarımız olmakta bu bilgiler kimi zaman hepimizin bildikleri kimi zaman ise belkide ilk defa duyduklarımız,gördüklerimiz ve uyguladığımızda gerçekten böyleymiş dediklerimizde var yanlışmış dediklerimizde var ki Yunus Emre'ninde paylaştığı konu yeni araç alacak arkaşlar için belkide değerli bir bakış acısı olacaktır. Yeni alınmış bir araçın bu denli zorlanması ne kadar doğru olabilir düşünmeme sebep oldu. konun başında dediğim gibi umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın.

Tşk.ler
 
Geri
Üst Alt