Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yasakçı Kapatmacı Zihniyetimiz Hiç değişmeyecek mi?

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Forumu takip ediyorumda bakıyorum sık sık konular kapatılıyor, kitleniyor. İzlediğim kadarı ile çoğunlukla başlık açılıyor, bir grup güzelce fikrini bastıra bastıra yazıyor, daha sonra aynı fikirde olmayan arkadaşlarımız cevap vermeye, fikilerini beyan etmeye başlayınca hop kilit geçmiş olsun. Peki konu siliniyor mu? Hayır! Madem kapatılması gerekmiş silinsin de o zaman!

Peki, gelelim çarpıcı olanına! Konunun açılmasının akabinde hemen belli bir grup aşırıya kaçan hakaretvari yazıları ile konuyu açanı destekliyor, daha olgun konuya daha sakin ve ağırbaşlı yaklaşan insanlar cevap yazmaya başlayınca kilit? Bu açık açık propagandadır! Sadece ben böyle düşünüyorum diyemeceğim zira pekçok arkadaş bunu dile getirdi zaten.

SCW içinde belli bir ideolojik düşünceye sahip arkadaşların baskın politika izlemeye çalıştıklarını düşünüyorum! Korumacı kollamacı hakaretçi! Siyasi parti adı vermek istemiyorum ama bi onu yazmadıkları kalıyor!

Forumu takip eden herkez hangi konulardan bahsettiğimi ne demek istediğimi anladı sanıyorum!

Eğer hakaret eden, suçlayan ,aşağılayan varsa o konu kapatılamaz ancak silinebilir! Eğer amaç forumu korumaksa tabi...
[ezmi Abimin isteği üzerine güncel bir örnek vereyim, aslında örnekle yazmak istemedim çünki mevzunun o örneğe kitlenip amacından sapmasını istemiyordum ;

Örneğin arkadaşımız açmış yurttan haberlere burası seks otobüsü mü konusunu; arkadaşlarımız girmişler otobüs şoförünü bir güzel haşlamışlar sanırsınız şoför otobüste bir ahlaksızlık yapmış! Haberde otobüs şoförünü savunması var mı? yok! İddia sahibinin iddiaları var ki, kime otobüste ... yapıyordunuz deseniz ve hatta gerçekten yapıyor olmuş olsa bile vereceği cevap "sadece sarılıyorduk" olur! Neticede bu eylemi gerçekleştirmek için evvela sarılmak gerekiyor :)

Özgürlükten bahsetmiş arkadaşlarımız, özgürlük kendi sınırlarınız içinde istediğinizi yapabilmeniz içindir, yani topluma açık alanda toplum değerlerini rahatsız edici şekilde davranmak özgürlük değildir, sen otobüste sevişecek kadar düşük bir iffet seviyesinde olabilirsin ama belki benim ahlakım görmeyi istemeyecek değerlerdedir. Otobüs toplu taşıma amaçlıdır, yani biner seyahat ederiz, herkezin binebilecek olması özgürlüktür, arkadaşına evinde ister sarılırsın, ister öpersin!

Birkaç olgun arkadaşımız cevap verme ihtiyacı hissetmiş, ne yani bizde otobüste bu hareketleri tasvip etmiyoruz demişler ve konu kilitlenmiş, Daha uzun konuşulur bu husus üzerine ama mevzu anlaşıldı sanırım, sizi daha fazla yormayayım

Umarım bu örneğe takılıp kalmazsınız, bu kitleme olayı bu örneğe özel değil, özellikle dini ve ahlaki değerler söz konusu olduğunda tartışma çıkıyor ve konu kilit! ve son yazan nedense hep benzer fikirler! Bir arkadaşımız domuz derisi ile ilgili bir soru sormuştu, girip benim umrumda olmaz, kim takarki ayarında yorum yazanlar var! Soran oldu mu sana takar mısın diye?, umrunda olur mu diye? Niye sulandırmaya çalışıyorsun! Ahlaki ve dini değerler işine gelmiyor arkadaşın, sorulmasını tahammülü yok!

Otobüs şoförü tepkisini daha düzgün verebilirmiş belki, hoş nasıl verdiğini de bilmiyoruz? Otobüste uygunsuz hallere girmek Türk kültüründe yoktur,


" TÜRKLER İFFETLİ İNSANLARDIR, eşlerini kıskanırlar ve özel hayatları evlerinde ve özellerinde dir! daha fazla birşey söylemek istemiyorum, anlamak isteyene yeterli olur sanırım

Cezmi Abimin hassasiyetinden şüphem yok, kendisine çok teşekkür ederim, zaten kendisi hak verdi itirazıma ki konuya açmama sebep yazılan abuk subuk konuşmalar ile konunun çirkinleştirilerek kapataılmasına sebep olunması idi, bu durumlarda kapatılma değil, silinme olması gerektiğini düşünüyorum, zira bu yaştan sonra kimseye konuşma tartışma adabını öğretebileceğimizi sanmıyorum v[/COLSaygılarımla.
 
canım kardeşim konuştuğumuz gibi açıklamalı yazarsan diğer arkadaşlarda neyin ne olduğunu anlar ve daha verimli yazılar yazılır.
 
Olayın politika ile siyaset ile alakası olduğunu sanmıyorum. Sadece bu forum için de konuşmuyorum.

Bir konu yöneticilerin hoşuna gitmezse kapanır. Neden silinmez onu ben de anlamıyorum, belki forumun özellikleri arasında yoktur. Çok ciddiye alma bence internet üzerindeki forumları. Birkaç forum hariç çoğu insan ile yüzyüze görüşme şansın oluyor. Birinin konu kapatma şansı olmadığı yerde canlı canlı dile getirirsin düşüncelerini. O zaman da yazılı olmaz sadece oradakilere iletmiş olursun düşüncelerini ama daha mantıklısı bu bence.

Forumlar zaman geçirmek için güzeldir, çok fazla ciddi tartışmalar için değil genelde.
 
ben genellikle girmemeye çalışıyorum bu tarz konulara ama orta da bir haksızlık varsa da dayanamıyorum mesela o konuda ben, senin de dediğin gibi şöforün bir açıklaması olmadığı için tek taraflı bakmadım bakamadım. dolayısıyla gereken yorumumu da yaptım
 
Ömer bence; bazı konular ister istemez siyasi tartışmaya geliyor ve bu noktada medenice birbirimizin görüşlerine saygı duyarak, objektif bakarak olaylara tartışabilmeyi becerememekten, olayların birbirini kırma noktasına gelmeye başlaması müdaheleyi kaçınılmaz kılıyor diye düşünüyorum .. Ayrıca otobüs konusu yeterince tartışıldı, daha fazla uzamasına gerek olmadıgını düşünüyorum, her yeni mesajlara tıkladıgımda 'otobüste seks' i okumak hoş olmasa gerek :D
 
Arkadaşlar, kimse kimsenin müslümanlığını, aile terbiyesini sorgulayamaz ve sorgulamamaktadır, lakin o otobüs içerisinde yaşananlar ne olur ise olsun, bir otobüs şöförünün içerisinde yolcu bulunan bir otobüsü ben bu kişiler inene kadar hareket ettirmiyorum demeye hakkı yoktur, rahatsız olursan ikaz edersin, olmadı hareket eder ve ilk gördüğün polis ekibine durumu bildirirsin. Sen kimsin külhanbeyimisin ki devletin sana kullanman için tahsis ettiği otobüsü hareket ettirmeme yetkisini kendinde buluyorsun, halkın parası ile çalışan şöförsün nihayetinde demezlermi.

Diğer hususa gelince bende kapatılan konuların forumdan neden silinmediği konusunda sana katılıyorum, eğer bir konu idareciler tarafından kapatılmış ise silinmesi de gerekir.
 
konuyu ben kapattım fakat silmemişim ömer kardeşimede belirttim son yorumları okudum ve kilit yaptım fakat kaldırmak aklıma gelmedi..fakat silmek veya kalmasını sadece bu konu için değil her konu için tartışırım diğerine farklı gelen yönetime farklı geliyor bir kısım şahsını düşünür bir kısım genel..
 
Aslında sadece uygunsuz yorumların silinmesi gerekiyor, doğrusu budur, konunun silinmesi elbette hoş değil... ama sanıyorum sadece forumu takip etmekle görevli bir arkadaşımız yok, dolayısı ile tek tek mesaj silme gerçekleştirilmesi mesai istiyor.

Ama sadece kapatıldığında da ortaya hoş olmamış bir görüntü bırakılıyor, ortası bulunmalı gerekiyor.
 
ama sanıyorum sadece forumu takip etmekle görevli bir arkadaşımız yok, dolayısı ile tek tek mesaj silme gerçekleştirilmesi mesai istiyor.
evet yok buda bizim eksikliğimiz fakat zaman içinde her konunun bir sorumlusu olucak
 
Bence burası siyaset veya dinle alakalı olan bir forum değil insanlar aklına gelen veya merak ettikleri ve bir başkasının merak edecekleri olayları ve konuları kendilerince paylaştıkları bir forum

verdiğin örnekteki konuya bende mesaj yazdım ve şöförü suçlayanlardan biride bendim haklısın tek taraflı dinlenilmiş bir olay yersiz bir tepki vermiş olabiliriz ama örneğinde o kadar güzel şeyler yazmışın ki aşağıdakiler gibi :

Otobüs şoförü tepkisini daha düzgün verebilirmiş belki, hoş nasıl verdiğini de bilmiyoruz? Otobüste uygunsuz hallere girmek Türk kültüründe yoktur,

" TÜRKLER İFFETLİ İNSANLARDIR, eşlerini kıskanırlar ve özel hayatları evlerinde ve özellerinde dir! daha fazla birşey söylemek istemiyorum, anlamak isteyene yeterli olur sanırım.

bu yazdıklarında sonuna kadar haklısın örneğe takılıp kalmayalım dedin de ben takıldım benzer olaya bende şahit oldum detaya inmeye gerek yok
ben sana bir şey sorayım

sen o araçtamıydın neler olduğunu çok mu iyi biliyorsun ki şöföre karşı yorum yazanları suçlarken mağdur olduğunu idda eden vatandaşı (verdiğin örneğe bakarak söylüyorum) suçluyorsun

konuların silinmesi olayına gelince bence silinmemeli
yöneticiler sonuçu kötüye veya yararsız olduğunu düşündüğü konuları kapatmalılar ve formu gezen arkadaşlarda açılıp kapanan konuyu gördüklerinde kendileride benzer konulardan veya benzer yorumlardan dolayı konularının kapatılacağını anlayarak daha dikkatli olabilirler.
 
Geri
Üst Alt