Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

YARDIM sıfır fr 1.4 tsi RODAJ YAKIT

errttann

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Şub 2013
Mesajlar
101
Yaş
39
arkadaşlar oncelıkle herkese selamlar ıkı gundur sureklı sıteyı okuyordum cok faydalı paylaşımlar var. bu yardımlaşman ın bı parçası olmak ıstedım ve uye oldum. ben dun sıfır km 2012 model 1.4 fr leon aldım. bayiden çıkar çıkmaz tamamı otobanda 100 ila 130 km ortalamayla 463 km yol yaptım. tam olarak 200 tl yakıt harcadı. bu beklentılerımın cok cok ustunde sizce bı sorun varmı? ne yapmam gerekiyor. diğer bir konuda : ben ılk kez sıfır araca bımıyorum rodaj donemi ile ilgili yardımlarınızı beklıorum . hepinize cok teşekkür ederım.
 
@errttann bey SCW ailesine hoş geldiniz. Aracınızı güle güle kazasız belasız kullanın. Konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ama yazınızın altında benzer konular gözüküyor incelemenizi tavsiye ederim.
 
Tesekkur ederım. evet gordum benzer konuları goz atıyorum . yeni yeni keşfedıorum siteyi :D
 
mrb ertan bey aracınız öncelikle hayırlı olsun.aracınız sıfır olduğu için rodaj süresi denilen bu zamanda yani ilk 2000 km diyelim beklentilerin üzerinde yakıcak .araba adaptasyon yapıcak daha sonra yakıtınız düşücek 1.4 tsi motor gerçekten ekonomi yapabiliceğiniz bi motor.çk rahat 6 lt gibi ortalama yakalıyabilirsiniz ki oda 100 km de 30 krş demektir.canınızı sıkmayın.aracınızı sevin.hayırlı olsun...
 
kataloğunda ilk 1000 km kadranın 1/3 hızını geçmeyin ve araçı sıkıştırmayın demektedir.(Katalog yanımda değil ama aklımda öle kalmış)Yakıt olarak fazla gözüküyor sizinki.Düşük yakıt değerlerini yakalamak için araçı 1500-2000 devir arasında vites değiştirin ki yakıt değeriniz düşşün ve onu size yol bilgisayarıda göstermektedir. Benimde araçım yeni 480 km oldu,hepsi şehir içi trafikte yaptım ve km de 40 krş yakmaktadır.Arabayı sıkıştırmaz ve vites aralığına dikkat ederseniz 6 lt civarı ortalamayı rahat görürsünüz.
 
Merhabalar, size fikir vermesi açısından kendi değerlerimi paylaşmak istiyorum.

Sizin gibi ben de 2 hafta önce aldım aracımı. Aldığım gibi yakıtı fulledim ve şu ana kadar 297 km yol yaptım. Aracı yaklaşık 50 km şehir dışı kullandım geri kalan şehir içi. Yani size tarif ederek söyleyeyim. Depo ibresi şu an yarının 2 tik üstünde duruyor. Yol bilgisayarı ise şu an 8.9 km ortalama gösteriyor. 90 km üstü hızlara hiç çıkmadım. Ağır ağır memur usülü sürüyorum.

Şu anki yakıt tüketimim böyle. Sizin değerler biraz yüksek ama arkadaşların da söylediği gibi aracın tüm mekanik parçaları alışma döneminde. Dolayısyla yakıtın yüksek olması normal. Kafanıza yakıtı takmayın. Keyifle sürün aracınızı.
 
abi 1/3 hızını gecmeyın demıssın tam olarak anlamadım kusura bakma. 1/3 hızı tam olarak ne demek acaba?
 
teşekkür ederım bende henüz sehır ıcınde kullanmadım dun uzun yolda depoyu tamamen fulledım 460 kmde tam çeyrek depo kalmıştı uzerını tekrar fulledım 200 lıra aldı litreye dıkkat etmedim ama. bu arada sızın değerlere gore bıde sehır ıcınde deneyip karsılastıracam. sonuçları yazarım hemde sızde fıkır edeınmıs olursunuz.
 
Geri
Üst Alt