Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yapay tatlandırıcılar kilo aldırıyor!

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
14102008103606_499_428737tat.jpg


Araştırmacılar, insan vücudunun kalorisiz yapay tatlandırıcılarla gerçek şekeri ayırt edemediğini, bu tatlandırıcıların da tıpkı şeker gibi, glikozun emildiği bağırsaklardaki sensörleri harekete geçirerek şekerle aynı etkiyi gösterdiği bildirildi.

Bu nedenle rejim yapan bir kişinin kilo kaybetmediği gibi zaman içinde kilo bile alabileceği belirtildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Liverpool Üniversitesi profesörü Soraya Shirazi-Beechey, ince bağırsaklardaki sindirim süreci üzerinde yaptığı incelemede, şekeri tanıyarak bağırsaktan kana geçmesini sağlayan hormonları salgılayan hücreleri tespit etti.

Araştırmada, bu hücrelerin yapay tatlandırıcılarla karşılaştığında da aynı hormonları salgıladığı anlaşıldı.

Shirazi-Beechey, "Yapay tatlandırıcılar da glikoz sensörünü harekete geçiriyor ve bağırsağın daha fazla şeker emme kapasitesini artırıyor. Zayıf kalmak için diyet kola içersiniz ancak, yapay tatlandırıcılar bu sensörü harekete geçirebildiği için daha fazla şeker almış olursunuz" dedi.

Prof. Shirazi-Beechey, "Yapay tatlandırıcıların kilo kaybetmek isteyenlerin işine yarayacağını düşünmüyorum. Benim tavsiyem doğal gıdalar alsınlar, ancak bunları az miktarda tüketsinler" diye konuştu.

ntvmsnbc
 
işim olmaz tatlandırıcı falan
ya şeker atarsın yada atmassn:)
 
ben en az 5 şekerli içiyorum ya.. :(
 
işte sen ilerde pert olucaklar grubundansın
 
neden..
şeker hastalığının vs. genlerle alakalı değil mi gerçi..
şeker vücüda en zararlı şey.. :S
 
tmamda abıcım bu yasta bu kadar seker genlerde olmasada sekerı yukseltır ılerıkı zamanlarda
 
şeker konusuna dikkat etmek lazım önemli
 
Ben çayı fincanda tek şeker ince bellide yarım şeker yada şekersiz içerim hep. Tatlandırıcalar zaten şeker tadı vermiyor insan kimyasal birşey yuttugunu hissedebiliyor o yüzden hiç sevmiyorum
 
Geri
Üst Alt