Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yanlış Antifreeze Kullanımı

wilcomme

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ara 2014
Mesajlar
28
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba.
Aracımı yeni aldım sayılır ve ilk arabam. Araba hakkında da hiç bir bilgim yok. Bu gün bir arkadaşım, gece don olacakmış antifreeze koydun mu dedi. Hayır dedim. O da ekleyelim biraz dedi. Benzinliğe gittik beraber orada bir görecliye sorduk yardımcı olmayınca orada benzin alan bir adam geldi baktı gerek yok yeaaa gibi bir cevap verdi. Bendr başka bir arkadaşı aradım. O da mutlaka olması lazım dedi. Ama önceden ne kadar eklenmiş fln gibi ölçümler yapılması lazım dedi ama saat gece 11di. Neyse işin kısası alalım birax ekleyelim dedim bari. Girdik benzinliğin marketine opet in bir antifreeze i vardı. Aldık kaputu açtık min yazan çizginin üzerine kadar vardı max yazan çizginin üzerine kadar ekledik biraz da geçti. Toplamda bir su bardağı kadar ya eklenmiştir yada eklenmemiştir.
Bu benim başına ne gibi dertler açar en azından 2-3 gün idare edermi çünkü daha acemi olduğum için bu havalarda arabayı kullanmayacağım. Bir de şöyle bir problem var. Bizim eklediğimiz antifreeze mavi renkliydi ama galiba araba da olan pembe renkliydi. Su haznesi o şekilde gözüküyordu. Bu çok soğuk ve don olayı geçene kadar yani 2-4 gün gibi bir süre sonra zaten tamirciye götürüp yağını fln değiştirticem ama o zamana kadar ne olur merak ediyorum. Siz ne tavsiye edersiniz. Yarın hemen götürüp değiştireyim mi komple yoksa Cuma gününe kadar fln bekleteyim mi. Arabayı kullanmayacağım bu arada sadece tamirciye gidene kadar 10km kadar kullanıcam Cuma günü.

Harf hatalarından ve imladan dolayı özür dilerim. Mobilden yazıyorum.
 
radyatörün suyunu komple boşaltman lazım.sonra antifiriz koyman lazım. şuan yaptığın hiçbir işe yaramadı hacım. çünkü radyatörün içinde su var, sen sadece hazneye koydun. hemen koyman lazım. bir donarsa radyatörü gider mazallah.
 
Mavi olan cam suyu içindir, motor suyunun olan pembe olur, servis tarafından eklenir. Yanlış bir şey yapmışsınız.

Servise ya da sanayiye götürün komple değişsin motor suyu, içiniz de rahat olur :)
 
Teşekkürler arkadaşlar. Allahtan birşey olmamış gece :) Sabaha kadar uyuyamadım, garip garip rüyalar gördüm arabayla ilgili :) Sabah çalıştırdım. Birazdan da servise götürüyorum zaten.
 
kullandigimiz araclarda olmasi gereken antifiriz G12 olmali (onlarin rengi pembe) sebebide motor bloklarinda aliminyum alasim olmasi :)
 
Geri
Üst Alt