Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yakıyorum-yanıyorum :S

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Yeni aldığım İbizam (2000 signo) 100 km de 13-14 lt ortalama verisi göstermekte. Araç 1.6 ve otomatik orası tamam, 10 litreye bile razıydım. Ama 14 litre ne demek yahu?! Sizce bu nasıl mümkün? Yani bir sıkıntımız mı var, yoksa normal veri mi bu? (Bu arada, kesinlikle ve kesinlikle sert kalkışlar, gereksiz frenler yapmıyorum, daha birbirimize alışma sürecindeyiz çünkü.):rolleyes:
 
cok klasık sorularularla baslayalım.araba kac km de suan.son bakımlar ne zaman yapıldı neler degıstı ?
 
ben de öyle devam edeyim:) "100 km de 13-14 lt ortalama verisi göstermekte" dediğine göre, sadece yol bilgisayarında gördüğün değere göre mi söylüyorsun, yoksa depo doldur,yol yap,tekrar doldur metodunu uyguladığında bulduğun değer 14lt/100km mi?
 
site üyelerimizden faruk(finasif)otamatik almıştı ama 2004 leon du ve oda dertliydi çok yaktığından aracın
 
faruk abının araba 2004 leon degıldı abı,bcb motor degıldı cunku 8v dı onunkısı de

abi konuyla alakası yokta bu bcb motorlar saglıklı degıl dıyorLar 2003 Leon var bende Bcb motor çok bulaşık bi motor filan dedi ama pekte itibar göstermedim
Km de 0,240 krş yakıyor uzun yolda 50 Tl lık tüp ile 300 km yaptım l
 
abi konuyla alakası yokta bu bcb motorlar saglıklı degıl dıyorLar 2003 Leon var bende Bcb motor çok bulaşık bi motor filan dedi ama pekte itibar göstermedim
Km de 0,240 krş yakıyor uzun yolda 50 Tl lık tüp ile 300 km yaptım l

onu dıyen saka yapıyor olmalı :) bcb motor 8v e gore performansta cok daha ıyı ayrıca fsı motora gore hem daha az yakıyor hemde lpg ye de uyumlu bır motor.sıkıntısını 3 sene kullandım hıc gormedım.Performans olarak 1.6 lar ıcerınde gayet tatmınkar bır motordur bcb.ben stock alıp 3 sene boyunca yazılımlı egsoz chıplı kullandım cok da memnundum arabamdan
 
BCB ye laf eden kendinden emin değil diyeceğim bende de bcb vardı ve benzinlilere göre çook az yakaıyordu..ve harika bir sesi vardı..onun dışında gidişi de harikaydı..uzun yolda 6 litre gibi yakıyordu. şehir içinde de 8-8,5 gibi idi..14 litre gerçekten çok..
bir soru da bende bu 14 litre anlık değer mi yoksa bindin şehir içinde 30 km gittin durdun ve 30 km nin toplam değeri mi
 
Konu son mesajlarda AKL-BCB kavgasına dönmüş gibi ama ben bana sorulanları cevaplayayım.
Aracı tam 1 hafta önce aldım, 107800 km de.
Kontak açıldığında "service" yazısını görmekteyim, lakin geçtiğimiz cumartesi yağını suyunu kontrol ettirmiştim, hava filtresi de yenilendi. İçim rahat etsin diye de bujileri filan kontrol edin demiştim. Motorun sesinin çok normal olduğunu söylemişti servisteki eleman (servis yarı profesyonel diyebilirim, klasik sanayi servisi değil. Sahibi eski Toyota Yetkili Servis Müdürü).
14 lt ortalamayı da yol bilgisayarına göre söyledim, hatta ışıkta beklerken sıfırladığımda 20lt/100 km ye bile çıkmıştı, ama yürüdükçe bu noktaya indi, şu sıralar da 13' ün altını gördük.

Çeyrek depo (belki 1-2 lt daha fazla) benzinle 170 km yaptım (80-110 km/h arası) uzun yolda...

Onu da 13-14 lt desek hemen hemen 8,5 lt uzun yol oluyor. Fazla değil mi?
 
Geri
Üst Alt