Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yag seviyesi hakkinda

jvfc

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Mar 2013
Mesajlar
119
Yaş
41
Arkadaslar merhaba,
Yag cubugundaki yag seviyesi hakkinda birkac sorum olacak:
1. Aracin yagi arac sicakken mi, sogukken mi kontrol edilir? Abimin mercedes marka araci icin gittigimiz servis, arac sicakken seviyenin maximumun biraz altinda, sogukken minimumun biraz ustunde olmasi gerektigini soyledi. Seat servisi ise sogukken bakilmali ve maximumam yakin olmali dedi. Dogru olan hangisi?
2. Aracima (Dizel leon) az evel baktigimda yani arac sicakken maximumun epey ustunde oldugunu gordum. Bu durum normal mi? Normal degilse fazla olmasi zarar veriri mi?

Simdiden tesekkur ederim.
 
Araçlarda yağ seviyesi motor soğuk iken bakılılır.Yağ seviyesinin çubuğunun üzerinde bulunan iki çizgi arasında olması gerekir.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: jvfc
@LEON2013 tesekkur ederim abi. Sogukken iki cizgiden ustte olan kisminda bir miktar uzerinde olsa yani yag fazla olsa sorun olur mu? Bizim seat servisi sorun olmaz, yag fazla olsa arac zaten yag isigi yakar diyor, dogru mu?
 
Araç yağına soğuk ve düz bir zeminde bakılması gerekir.
Gösterge çubuğunda iki çizgi arasında olması yeterlidir o değerler ortalama olarak verilir birde fazla yağ varsa araç fazlasını dışarıya atar
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: jvfc
İbiza kitapçığında şu yazar (aklımda kaldığınca yazacağım) :
Araç düz zeminde olacak. 1 dakika kadar aracı çalıştırıp stop edilecek. Daha sonra çubuğa bakılacak. Yağa bakılacak kısım A B C olarak belirtilmiş kitapta. İlk olarak çubuk çıkartılacak ve bez yardımı ile silinecek. Sonra tekrar iyice bastırılarak çubuk yerine sokulacak. Tekrar çıkardığımızda yağ seviyesi A kısmında ise yağ eklemeye gerek yok. B kısmında ise biraz yağ eklenebilir. C kısmında ise yağ eklenmelidir.
A B C olan kısım resimde belirtilmiş.
 

Ekli dosyalar

  • v75rx.png
    v75rx.png
    5.3 KB · Görüntüleme: 21
  • Beğen
Reaksiyonlar: jvfc
Yağın seviyesinin maximumun biraz üzerinde olması sorun yaratmaz.
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: jvfc
@bora55 cok tesekkur ederim kardes, super faydali gosterim. Bende durum su ki; A'nin da uzerinde (ekte kirmizi ile isaretledim) . @LEON2013 abi de bunun sorun yaratmayacagini soyledigine gore, sikinti yok sanirim bende :)
v75rx.png
 
Geri
Üst Alt