Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yabancı plakalı aracı olanlara müjde!

cckoc

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
1,121
Yaş
35
Türkiye'de bulunma süreleri 6 aydan 2 yıla çıkartılıyor.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının özel araçları ile Türkiye'de bulunma süreleri 6 aydan 2 yıla çıkartılıyor. Henüz çalışma aşamasında olan düzenlemeye göre, yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Türkiye'de araçlarını 2 yıla kadar rahatlıkla bırakabilecekler.

Çalışma, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunogulları'nın yoğun çabaları ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in desteğiyle yürütülüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Torunoğulları, "6 ay sınırı büyük sıkıntılara neden oluyordu. Sevinerek görüyoruz ki, DEİK Avrupa Bölge Komitesi olarak yoğun çabalarımızın meyvelerini almaya devam ediyoruz. Devlet Bakanı Faruk Çelik, tarafımıza gönderdiği mektupta, yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma sınırının 2 yıla yükseltilmesi yolunda çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Avrupa'da yaşayan Türkler olarak sorunumuzu yerinde müşahede ederek çözüm üreten çok değerli Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendiye teşekkürü borç biliyoruz" dedi.
Torunoğulları, yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma sınırının 2 yıla yükseltildiği zaman, gurbetçi vatandaşların Türkiye'de daha rahat hareket etme özgürlüğüne kavuşacağını sözlerine ekledi.

CHA

http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/570513-yabanci-plakali-araci-olanlara-mujde

Artık Bulgaristandan araba alırız:)
 
yasa cıksın ben hemen getırtıyorum bır para tutmuyor zaten kesın yasalassın yeterlı
 
Bu işe muhtemelen ben de girerim. Az canımızı yakmadılar vergilerle.
 
ben telefonu ettım bıle bır baksınlar ıstedıgıme
 
bu arada yabancı plaka aracları sadece sahıplerı kullanabılıyor
 
Diyelim bu yasa çıktı ve trafikte pek çok yabancı plakalı araç görülmeye başladı diyelim. Bunun önünü kesmek için bir şeyler yapmaya çalışmazlar mı? Örneğin, araç sahibinin aracın getirildiği ülkeden vatandaşlığı olması ön şartı koşabilirler. Ruhsat yurt dışında yaşayan bir tanıdık üzerine kayıtlı olursa olabilir belki, ama o da ne kadar güvenilir olur?
Açıkcası bilmediğimden soruyorum, nasıl yürüor bu işler? Yurt dışından araç getirmek kolay bir iş mi?
Eğer öyleyse hepimiz satalım burda 1.6, 1.4TSI Leonları getirelim FR'ları Cupra'ları cebimizede para kalsın hatta. Yurt dışı ikinci elde baya komik rakamlara ne araçlar var :D
 
Ben yazana kadar sorumun cevabı verilmiş zaten :D :D
O zaman bu çift vatandaşlığı olanların işine yarar sadece.
 
yabancı plakalı arabayı sadece sahipleri kullanıyor diye birşey yok ben dayımın arabasıyla radardan ceza yedim eğer sadece sahipleri kullanıyor olsaydı bana o yüzden de ceza kesmeleri gerekirdi...
 
Geri
Üst Alt