Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yağ eksiltme acil yardım!

revolution.2006

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ağu 2011
Mesajlar
45
Mrb arkadaşlar bayramın 1. günü yola çıkacağım için bugün yağ çubuğuna bakayım dedim daha 5bin km önce bakım yaptırmıştım filtreler bujiler ve yağ değişmiş motorsilk bor katkısı koydurmuştum ama bugün yağ çubuğun min değerinin bile altındaydı çok şaşırdım ilk defa böyle bişey gelior başıma kaçak varmı diye gözümle kontrol ettim ama bişey göremedim bakımını yaptıralı 4-5 ay oldu bukadar fazla yağ yaksa anlardım bişekilde ama bu yağ nereye giderki bi fikri olan varmı? ayrıca aracım 2000 model leon stella bu araçlarda yağ değeri bukadar çok düşünce yağ lambası yanması gerekmiomu? Zaman ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşım bildiğim kadarıyla benzinli bir aracın motoru ne kadar yorgun olsada bu kadar yağ yakmaz.o kadar yağın kaybolması sadece kaçaktır.buda gözle görülmez yerlerden mesela yağ filtresi tıpası, alt karter contası yada motor ana keçesinden zamanla damlayarak azalmasına sebeb olur.ışığın yanmama sebebine gelince elektriksel bir arıza yoktur tamamen müşür ile ilgilidir.demekki daha yağ vardır. dediğiniz gibi motor silk konulduktan sonra yağ lambası yansada korkulacak bir durum değil..en kısa zamanda kaçakları önlemek en güzelidir... mutlu yolculuklar dilerim.
 
eyw saolasın hemşerim:) söylediğin gibi bi kaçak kontrolüne gitmek lazım yağ izi yoktu hiçbiyerde ama göremediğim biyerde olabilir.inş önemli bişey yoktur ama daha önce hiç 5 yaşın üstünde araç kullanmamıştım az da olsa tedirgin oldum açıkçası.
 
Öncelikle, yağı, min-maz arasında duracak şekilde tamamlamalı, bence 200-300ml. kafi gelecek, 5000km de 300 ml. eksiltmeyen sıfır motor bile yoktur, bu arada kaç km desiniz?
 
eyw saolasın hemşerim:) söylediğin gibi bi kaçak kontrolüne gitmek lazım yağ izi yoktu hiçbiyerde ama göremediğim biyerde olabilir.inş önemli bişey yoktur ama daha önce hiç 5 yaşın üstünde araç kullanmamıştım az da olsa tedirgin oldum açıkçası.

ilgilendiğin için tşekkür ederim abi sölediğin gibi yarım litreye yakın bi takviyeyle mi-max arasına geldi.ztn tahminen 4.5 lt alması gerekirken biz 4lt yağ koymuşuzdur daha önce bidonu 4 lt likti çünkü yağın.ama yarım litre eklemeyle yağ çubuğunda hiç görünmeyen yağın nasıl böyle maximuma yaklaştığını anlayamadım hala:)
 
kaçak olma ihtimali yüksek gibi duruyor.
kaçak varsa liftle kaldırıp kontrol etmek gerek.

geçenlerde izinde memlekette benimde başıma geldi aynı olay 1000 km yapmadan yağ seviyesi min. a yaklaşmış olduğunu gördüm.1,5 litre yağ koydurdum.
sorun varmıdiye servise getirdim. liftle kalırdık hafif kaçak vardı ama çok hafif olduğunu için ordan olmayacağı söylediler. meğerse yağ çubuğunun kılıfı yerinden çıkmış. ve yağ seviyesi doğal olarakta yağ çubuğu yerine tam oturmadığı için normal göstermiyordu. :) sorun böylelikle giderildi.
 
Geri
Üst Alt