Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Xenon Far

LOVE42

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ağu 2011
Mesajlar
156
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar, bir süredir forumdan uzak kalmıştım, herkese yeniden selamlar.. Umarım herkesin keyfi yerindedir (=

Geçen gün sağ ön farım patladı ve yeni bir ampül almam gerekiyor.. Almışken Xenon far alayım dedim, Xenon far almışken de uzunları ve sisleri de Xenon alayım dedim :D Bildiğim kadarıyla 'Çin malı' ve orjinal olarak iki çeşit Xenon var.. Ben fiyatından mütevellit Çin malına girmeyi uygun gördüm fakat bu Xenon basit bir ampulden ibaret değil bildiğim kadarıyla.. Dolayısıyla işlem nasıl olur, farım tamamen mi değişiecek yoksa ampulü mü değişecek, hangi marka hangi model benim arabama uygun olur, hangisi kalitelidir, ortalama ne kadarlık bir bütçe gereklidir diye konuyla ilgili bilgili arkadaşlara bir danışayım dedim (=

Ayrıca 'Angel Eye' denilen farlarla ilgili de sorularım var.. Diyorum ki madem böyle 3 tane far seti alacam, yekpare bir Angel Eye aldığım takdirde uzun far, kısa far, park lambaları (sisi ayrıca almam gerekecek biliyorum) falan Angel'ın beraberinde geliyor mu yoksa ampulleri ayrıca mı almak gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar (=
 
Bu arada aracım 2011 İbiza Sport Coupe, ikametgahım ise Ankara :D
 
Xenon kit mi vardı? Xenon lambamı?

Lamba ise sadece lamba değişmesi yeterli ama kit kullanıyorsan sanırım tek kit değişiyor?

Marka olarak H.I.D veya philips öneririm.
 
orjinal diye bir şey yok, araç ya fabrika çıkışlı xenonlu olur ya da siz sonradan taktırırsanız çin malı diye tabir ettiğiniz çakma ürünler taktırırsınız, bunlar farklı kalitelerde olabilirler.

uzunlara xenon taktırmayın, birkaç sebepten, öncelikle xenon ısınmadan ışık vermez bu da 5-10 saniye sürer, yani selektör çektiğiniz zaman çok sönük kalır, dikkat çekmez, ayrıca uzun far zaten rahatsız eder, xenon da rahatsız eder, yani uzun xenon çok çok rahatsız eder. standartta uzunu xenon olan bir araç yoktur, anca bi-xenon olur, onlar da tek ampülle içerideki merceğin yükseliğini değiştirerek uzun kısa geçişi yaparlar. (otoyolda BMW ve Mercedeslerin şimşek gibi çakan selektörleri mesela)

sislere de xenon taktırmayın, sis farı süs amaçlı bir donanım değildir, kötü hava koşullarında (kar/yağmur/sis) önünüzü görebilmeniz içindirler ve bunu en sağlıklı olarak halojen farlar yapabilir, xenonlu sisler özellikle yağmurlu havalarda sadece ve sadece süs olarak çalışırlar

angel far dediğiniz farlar merceklidir ama içlerindeki mercekler son derece kalitesizdir, farların kendisi gibi, kısa bir süre sonra led tarafları patlar ve aydınlatma seviyeleri çok düşüktür, kaliteli bir mercek taktırarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz ama pahalı bir işlemdir. angelların beraberinde xenon gelmez, ayrı şeylerdir, xenona geçerken farlarda değişim gerekmez bu arada, sadece far içindeki ampüller değişir ki o da kitin içindedir.

sonuçta farlar görmek ve görülmek içindir, sonradan takılan xenonlar görüşü arttırırken görülebilirliği tehlikeli hale getirir, çok göz alırsınız, çok selektör yersiniz (kalitesiz bir uygulama yapılırsa)

ille yaptıracağım derseniz 6000 kelvin üstündekileri hiç düşünmeyin bile, insanların gece kaza yapmasına sebebiyete gidecek kadar kötü bir aydınlatmanız olur, piyasada bulmak çok zordur ama en uygunları 4200-4700 kelvin aralığında olan xenonlardır, day-light olarak geçerler ve gün ışığı ile aynı renktedirler

ayrıca xenonda kötü hava koşullarında görüş gerçekten çok kötüdür (sonradan da takılsa, fabrikadan orjinal de olsa) bunu da hesaba katın.

bir de kimse dikkat etmez ama xenona geçtikten sonra far yükseklik ayarının çok daha aktif kullanılması gerekir, araç yüklü ise farlar aşağı indirilmelidir. dünya çapında kimse buna özen göstermediği için de xenonlu araçlarda far yükseklik ayarı otomatiktir ve bir aracın xenonlu olarak satılabilmesi için far yıkama ile birlikte kanuni zorunluluktur.
 
Geri
Üst Alt