Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

xenon far ve filmlere ceza geliyormuş

eşrefli

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2009
Mesajlar
103
Yaş
64
Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.
Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
Haberkale
 
bence bu uygulama çakma xenonlar için yani mavi pembe vb. dandik xenonlar için olucaktır ama film konusunda bişey diyemem :)
 
öncesinde muayenede ayarsız kısa farları hafif kusur olarak geçirmeseler nasıl olur. ??
 
Akşamları trafikte göz alan,kör eden xenon lara ceza gelcekse sevınırım gercekten.
 
Far ayarı yaptırmaktan, patlayan arka ampulleri değiştirmekten aciz sürücülere de aynı muameleyi yapacaklarsa yapsınlar.

Örneğin salı günü İzmir'e gelirken bursa üzerinde yeni dobloları deniyorlardı. Arkamda 3 tane sırayla geldiler 30 metreden 5 metreye kadar farları gözlerimi ağrıttı. Daha bu arabalar piyasaya sürülmedi bile.
 
olması gerekli bir uygulama, gerektiği şartlarda yapıldıysa buna izin verilsin tabiki.
 
Bende yaptıracaktım arastırma içindeydim ama az kalsın kenarda
 
Akşam akşam moralimi bozdun Yüksel abi ya..:D
 
Geri
Üst Alt