Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

volvo s80 d3- volvo s60 2.0t

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
arkadaşlar bu aralar malum passatı sattık s60 d3 düşünüyoruz ama mübarek volvo bayilerinde s60 d3 test aracı yok bizde olanların testini yaptık

öncelikle d3 motorla ilgili biraz bilgi vereyim.

1400 devirden 2850 devire kdar 400 nm sabit tork veriyor. 2900 devirdede 163 bg güç veriyor. s60 da test aracı olmayınca bu motoru s80 de denemek zorunda kaldık. aslnda çok bir fark yok. son kasa s60 güncel s80 platformu üzerinde tasarlanmış bir araç. sadece 150 kg falan daha hafif

verilerdende görülebileceği gibi makine tam bir günlük kullanım makinesi. alt devirlerdeki çekiş ve tork şahane. 3 . vites 1500 devirde gazı okşarken rampa yukarı patinaj çekiyor diyeyim anlayn ancak 3500 devirden sonra devirlenme hafif isteksizleşiyor ve çekiş düşüyor.şanzımn olrak sadece otomatik geartronic şanzıman kullanılmş bu motorda. yapı olarak vw dsg teknolojisine çok yakn. çift kavramalı bir teknolojiye sahip şahane bir şanzıman. vites geçişleri harika mükemmel bir hız ve vites geçiş konforuna sahip bir şanzıman. manuel kullanımıda çok rahat. gördğüm tek eksiği direksiyondan vites geçişlerinin yapılamıyor olması.

volvoların süspansiyon olarak sertlik şanı vardır bilirsiniz ama halt etmişler. kompakt segmentlerin büyük kısmı çok çok daha sert. tatlı bir sertliği var yaylanması konforu çok iyi.sessizlik konusuna hiç girmiyorum artık tartışılack bir konu değil bir volvo için kapıyı kapattığınız an dış dünya ile ilişkiniz kesiliyor resmen.

yol tutuş konusunda hafifi bir hayal kırıklığı yaşadım. araç zorlanınca sınırlarına çok erken geliyor ve hem ön hem arkadan çok hafif kayıyor. passatı falan geçtim benim leon daha iyi yol tutuşa ve sürüş dinamiklerine sahip bu konuda.

kısaca araç tamamen konfora ve günlük kullanım odaklı tasarlanmış.

s60 yol tutuşta s80 den biraz daha iyi. süspansiyon klonforu ve yalıtım s80 deki gibi tartışılmayacak kadar iyi.

2,0t motor 203 bg 350 nm tork veriyor. çıkçası ben 2,0 tfsi kullanmış birisi olarak motorun hissiyatından tatmin olmadım. tüketim olarak ise çok iyi. sürekli dip gaz kullandım ortalama 11 lt civarında bir tüketime sahip oldu. şanzımanda d3 teki şanzıman ile aynı. motorla uyumu geçişleri mükemmel.

bir çok yeni oyuncaklarla donatmışlar s60 ı. tasarım iç ve dış olarak eskilerden çok çok daha iyi konumda. iç mekan işçilik mazleme kalitesi oldukça üst seviyede. donanım motor fiat oranı şahane. 84000 tl fiyat aldım bir çok o güç seviyelerinde 2,0 dizel araçlar bu fiyatın çok daha fazlasına çok daha azını sunuyorlar.
 
ikiside harika araçlar ama volvonun benzinli motorları facia şekilde yakıyor ( eniştemde var ordan biliyorum). dizeli vw kadar ekonomiktir. oldukça sessizdir. kullanmadığım bir araba olduğu için konfor ve yol tutuşu için yorum yapamıyacam.
 
dip gaz bindim 2.0 t motoru 11 lt ortalama tüketim yaptı bence fazla falan yakmıyor gücüne göre.
 
yeni kasa s60 çok çok güzel bence..s80 zaten bir harika..eğer baba sportmense s60 :) yoksa s80..ama çok güzel tercih ikiside.şimdiden hayırlı olsun
 
s80 d3 pahalı kalıyor aybarscım :) o akdar verdikten sonra a6 alırım 5 serisi falan alırım :) ama s60 çok uygun d3 motorla :)
 
S80 uzun zamandır var olan kasa büyük ihtimal değişecek yakında,hiç düşünmeden s60 derim.
 
bencede çok geçerli volvonun arabaları çok beğeniyorum ve gerçekten seviyorum bence parasına değer yol tutuşu konusunda şaşırdım açıkcası kullanmadım bilmiyorum ama sonuçta güçlü araba bide önden çekişli bidigim kadarıyla gaz basarken illa güçlü araba kafadan kayma yapar azcık da olsa ama bence alınır s60 2.0T :D
 
kafadan kayma bekliordm ama aynı anda arkadanda kayması banada şaşırtıcı geldi :D
 
Geri
Üst Alt