Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Volkswagen, 2010'da pazardan fazla büyüdü..

Lejyoner

Administrator
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
9,069
Yaş
46
2010 yılında satışlarını yüzde 49 artırarak tarihi rekor kıran toplam otomobil pazarından bile daha fazla büyüdü.

Volkswagen, 2010'da pazardan fazla büyüdü, 2011'e rekor satışla girdi

2010 yılında satışlarını yüzde 49 artırarak tarihi rekor kıran toplam otomobil pazarından bile daha fazla büyüyen Volkswagen, 2011 yılına ise çok hızlı girdi. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Ocak ayında 3 bin 599 araç ile Türkiye’de tüm zamanların en iyi Ocak ayına imza attıklarını belirterek, "Yeni Passat ve yeni Jetta'nın ardından pazara sunacağımız Polo GTI ve yeni Tiguan ile hızlı girdiğimiz 2011 yılında 45 bin adetlik satışı aşacağız" dedi.

2010 yılı otomotiv sektörü açısından rekor bir yıl olarak tarihe geçti. 2010 yılı Ocak-Aralık döneminde binek otomobil pazarı, geçen yıla oranla yüzde 37.85 artarak, 509 bin 784 adetlik bir satışa ulaştı. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, bunun sektörün hareketliliğini gösteren anlamlı bir artış olduğunu belirterek, "Biz de bu dönemde geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 49 oranında bir artış göstererek, pazardan fazla büyüdük" dedi.

Yüzde 11.24 pazar payı
2010 yılında pazara sundukları Golf R ve yeni Touareg'in model yelpazesine ek bir dinamizm ve güç sağladığını belirten Uygun, 2010 yılı sonuna doğru satışına başladıkları yeni Passat ile birlikte toplam, 39 bin 822 adetlik satış elde ettiklerini hatırlattı. Uygun, "Böylece ithal binek otomobil pazarında yüzde 11.24, toplam binek otomobil pazarında ise yüzde 7.8’lik bir pazar payı elde ederek, yılı hedeflediğimiz doğrultuda kapattık" diye konuştu.
Dünya rekoruna Türkiye katkısı
Dünya genelinde 2010 yılının Volkswagen için bir rekor yılı olduğunu kaydeden Uygun şunları söyledi: "Tüm dünya genelindeki satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 13.9 artıran VW Binek Araç, 2010 yılında 4.5 milyon adetlik bir satış rakamına ulaştı. Bu rekorda Türkiye pazarının da katkısı büyük oldu. Türkiye, Volkswagen’in en başarılı pazarları arasında 18’inci sırada yer aldı. Özellikle Passat 2010 yılını yüzde 23.7 pazar payı ile segment lideri olarak kapattı."
34 bin müşteriyi geri kazandık
Uygun, 2010 yılının satış sonrası açısından da başarılı geçtiğini söyleyerek, "Müşteri memnuniyetini, showroomdan içeri girdikleri andan itibaren en üst seviyede tutmayı amaçlayan satış sonrası hizmetler felsemiz, 2009 yılından itibaren yaptığımız segment II ve III kampanyaları ile de yetkili servislerimizi kullanmayan 34 bin müşteri geri kazanmamazı sağladı" dedi.
Sosyal mecra lideri oldu
Sosyal medyada da bir çok ilke imza atan Volkswagen'in internet sitesi 2010 yılında 7.5 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Volkswagen'in Türk otomotiv sektöründe bir ilk olan iPad showroom’u da Şubat 2011 sonu itibarıyla 4 bin 150 kişi tarafından indirilirken, facebook sayfasını ise 107 bini aşkın kişi takip etti. Vedat Uygun, "Otomotivde sosyal mecraların lideri olduk" dedi.


Model atağına kalktık, 2011'de 45 bin adetlik satış hedefledik


2011 yılının, geçtiğimiz yıl gibi ekonomik açıdan düzenli ve istikrarlı olması halinde, bütün sektörlerde olduğu gibi, otomotiv sektöründe de olumlu bir seyir izleneceğini kaydeden Vedat Uygun, binek otomobil sektörünün ise yıl sonunda 2010 yılı seviyelerinde olacağını tahmin ettiğini söyledi. Genel olarak bakıldığında, Ocak ayı rakamlarının da bu tahminlerini desteklediğini söyleyen Uygun şunları söyledi: "2011 Ocak ayı, Volkswagen Binek Araç’ın en çok araç sattığı Ocak ayı oldu. Volkswagen Binek Araç 3 bin 599 araç ile Türkiye’de tüm zamanların en iyi Ocak ayına imza attı. 2011 yılına model atağıyla girip, Kasım ayında pazara sunduğumuz yeni Passat'ın ardından, Ocak ayında yeni Jetta'yı müşterilerimizle buluşturduk. Yine yıl içerisinde, Polo GTI ve Yeni Tiguan modellerimizi de getirerek 2011 yılı sonunda 45 bin adetlik bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz."



Yeni Passat, yorgun sürücüyü uyarıyor


2010 yılı sonunda pazara sunulan sınıfının lideri yeni Passat, tüm motor seçeneklerinde Bluemotion Teknolojisine sahip olmasıyla son derece çevreci. Yeni Passat biri benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle Türkiye'de satılıyor. BlueMotion Technology ile donatılmış 1.4 TSI 122 hp, 1.6 TDI 105 hp ve 2.0 TDI 140 hp motorlar ile kullanıcıların performans ve düşük yakıt tüketimi taleplerine farklı alternatifler sunuyor.
Start/Stop standart
Yeni Passat’ta Start/stop (dur-kalk) ve Fren Enerjisi Geri Kazanım Sistemi tüm donanımlarda standart olarak yer alıyor. Fonksiyonel ve okunması kolay göstergeler, matlaştırılmış krom dekorlar yüksek standart donanımı ve genel tasarım yapısı ile Yeni Passat kullanıcılarına keyifli ve rahat yolculuklar vaad ediyor. Üst düzey teknolojik donanımlara da sahip olan Yeni Passat’ta, opsiyonel olarak sunulan Dinamik Aydınlatma Asistanı’nlı Bi-xenon farlar, ön cama entegre kamera ile görüş seviyesini her zaman maksimumda tutarken, standart olarak sunulan Dinamik Viraj Farları da virajları sorun olmaktan çıkarıyor.
Teknolojiler ön planda
Güvenlik konusundaki hassas tutumunu Yeni Passat’ta da devam ettiren Volkswagen, rakipleriyle arasında fark yaratan Şehiriçi Fren Asistanı ve Yorgunluk Algılama Asistanı gibi teknolojilerle ön plana çıkıyor. Segmentinin en kapsamlı güvenlik paketine sahip olan Yeni Passat, Comfortline paketinden itibaren standart olarak sunulan Yorgunluk Takip Asistanı ile kullanıcının sürüş tekniğini belirli periyotlarla sistem tarafından kontrol altında tutup, yorgunluğu hissedip sürücüyü uyarıyor. Elektronik Park Freni’nin bir düğme ile çalıştırıldığı Yeni Passat’ta, opsiyonel olarak sunulan Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) ile güvenli sürüşler sunarken, Şehiriçi Fren Asistanı ise şehir içindeki kaza olasılığınızı azaltıyo Cimri Jetta geldi, en sporcu Polo ve yeni Tiguan yolda

/_np/0779/12830779.jpgVOLKSWAGEN'in Ocak ayında pazara sunduğu Yeni Jetta sınıfının en cimri otomobili. Benzinli otomobillerde segmentinin en düşük yakıt tüketimine sahip 1.2 TSI 105 hp motor seçeneği ile pazara sunulan yeni Jetta'nın bu motor seçeneğinde Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyesi bulunuyor.
180 beygirlik Polo
Volkswagen'in 2011 yılındaki model atağının bir sonraki adımı ise, Polo ailesinin en sportifi Yeni Polo GTI olacak. 1.4 TSI motorla elde edilen 180 hp güç, standart olarak sunulan 7 ileri DSG şanzımanla ulaşılan 229 km/s maksimum hız ve yalnızca 5,9 lilterilk etkileyici yakıt tüketim değeri ile Polo GTI 2011’in yıldızı olmaya aday. 0-100km/s hızlanmasını 6,9 sn’de yapan Yeni Polo GTI’ın CO2 emisyon değerleri de son derece düşük; 139 g/km. Polo model ailesinin en performanslısı olan Polo GTI’da sportif şasiye ESP ve XDS (Elektronik Diferansiyel Kilidi) entegre edilerek sportif ve güvenli bir sürüş vaadediliyor. ‘Normal’ Polo’ya göre 15mm daha alçaltılan Polo GTI, 17 inçlik jantlarıyla son derece göz alıcı. Yeni Polo GTI, 1,4lt TSI 180 hp versiyonuyla, yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye’de olacak. Volkswagen DNA’sı doğrultusunda yenilenen bir yüze kavuşacak olan Yeni Tiguan ise bu yıl içinde Türkiye’de olacak.


Kaynak
 
1.2 jetta ile sınıf liderliği hedefi var die biliyorum
 
vw de güzel değil dieceğimiz hiçbir model yok bence burdan kazanıor tabi bmw mercedes audi buna dahil değil
 
bide arabaları boşaltmasalar :)
 
Geri
Üst Alt