Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Vites değiştirdikten sonra gelen ses

gregorsamsa

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Eyl 2009
Mesajlar
52
1.4 Tsi leonda birkaç gündür dikkatimi çeken bir ses var; örneğin birinci vitesten ikiye geçtiğimde(sanırım üst viteslerde de oluyor) debriyaj dan ayağımı kaldırıp gaza basarken "tüp" veya "tüh" :) diye bir tükürme sesine benzer bir ses geliyor. Acaba ayağımı debriyajdan hızlı mı çekiyorum veya gaza çok mu basıyorum diye birkaç defa dikkat ettim makul şekilde yaptım bu işi ama yine duydum bu sesi. her zaman olmuyor. Acaba bir sorun mu var yoksa ben bazen acele edip ayaklarıma mı hakim olamıyorum?Böyle bir sorun yaşayan veya bu konuda bilgisi olan varsa dinlemek isterim çünkü canımı sıktı bu ses.
 
ne kadardır kullanıyosun abi TSI'ını. ??
 
pedaldan mı çıkıyo o ses abi yoksa motor tarafından mı duyuyosun..
dump valve'in vites değiştirirken ya da gazdan ayağını çekerken çıkardığı sesi tanımlar gibisin açıkcası..
 
Yok derinlerden geliyo ses pedaldan falan değil.böle tükürür gibi.
 
bunu kesin olarak uzaklardan anlamanın tek yolu ya servis ya da varsayımlar..

mesela 2'yle giderken 2K devir civarında tam gaz ver 1-2sn. kadar sonra ayağını gazdan çek bi anda müzik falan kapalıyken bahsettiğin ses o sesse dump valve'in sağlıklı bi şekilde çalışıyo demektir sadece..
 
Daha yaklaşık 8200 de falan araç. 15000 da servis bakımı var o zamana kadar servise gitmeye deymeyecek bir şeyse bu ses stres yapamayayım diye sordum.
 
söylediğim şeyi bi dene istersen eğer ses aynı ya da çok benziyosa ki muhtemelen öyledir stres yapmana gerek yok..turboda bi sorun olsa ikaz verirdi araç zaten..
 
rica ederim naaptım ki..
 
Geri
Üst Alt