Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Vettel motor cezası almamayı umuyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Sebastian Vettel, motor ömrünü korumak için antrenmanlarda sınırlı kilometre yapmaya devam edeceklerini belirterek, motor cezasını yağmurlu geçmesi muhtemel yarışlarda almak gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Sezonun bitimine dört yarış kala, sekizinci ve son motor hakkını kullanan Alman pilot, Monza'daki antrenman turlarının önemli bir bölümünü garajda geçirmek zorunda kalmıştı.

Vettel, Formula 1'in resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Son iki yarışta gördüğümüz gibi, Cuma antermanları benim için çok sınırlı oluyor. Yeni bir motor arızasını kaldıramayız. Bir problem olursa da ceza yemekten kurtalamayız. Fakat bu istediğimiz bir durum değil. Şu an mümkün olduğunca cezadan uzak durmaya çalışıyoruz" dedi.

Red Bull Racing'in, rekabetçi olmayacağı bir pistte motor değişikliği yapacağı, böylece bu dezavantajlarını asgari kayıpla atlatmayı planladığı iddia ediliyordu.

Vettel, bunun sıralamalarda dokuzuncu, yarışta sekizinci olduğu Monza'da iyi bir strateji olarak uygulanabileceğini belirterek, "Fakat hiçbir zaman sonucu bilemiyorsunuz" dedi. Vettel, sezonun geri kalan yarışları içinse böyle bir düşünceleri olmadığını kaydetti.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt