Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

vergi ödeme - ceza ödeme önemli

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
arkadaşlar geçenlerde trabznda radara girmiştim. ogün tesadüf farkedememişz ankaraya döndükten sonra vergisi ile beraber cezayı yatırmak istediğimizde farkettik. aracn muayenesi dolmş. yeni sistem için randevı almak istedik ama o sırada ülkemizin maliyesi saolsn çok sağlam kazık yedik. herkesin dikkatli olması amacı ile konuyu açıyorum.

öncelikle vergi öderken online ödüyorsunuz sisteme girior ama vergi dairenzdeki memurların bilmem neyinin keyfine kaldığınız zaman ayvayı yediniz. yani ceza yediniz veyahut vergisini yatıracaksınız yaptığınız işlemin evrakını kesinlikle alıp bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip ödediğinizi gösterin. daha önce defalarca yaşadığımız bir durum vergiyi yatırıyorum sisteme geçmiyor. ceza yatırıyorum geçmiyor böyle saçma bir durum var. bize bgün 1500 tl lik bir vergi ve ceza borcu çıkardılar 2 senedir bazılarını yatırmşız kağıdını kaybetmişiz bu sırada sisteme girmemişler gidip mecburen tekrar yatırmışz ama gene işlenmemiş sisteme halen yatmamış görünüyor ve bir sürü faiz binmiş üzerine. ben evrakları toplayıp götüreceğim. biraz adana lehçesinde konuşacağım arkadaşlarla pazartesi gnü bakalım ne diyecek şerefsizler.

işin en trajikomik yanı bütün ödemelerimide bankaya falan değil direkt defterdarlık ve vergi dairelerinden yaparım.

siz siz olun kesinlikle gidip kendi vergi dairenizden yatırın ve kağıdını alıp saklayın gün gelir lazım oluyor tekrar bilerek sisteme girmiyorlar.
 
Online yapılan ceza ve vergi borcu ödemeleri nasıl oluyorsa bi türlü sistemde gözükmüyor...Muayene istasyonunda beklerken bu duruma düşen çok kişi denk geliyor..Adamın borcu yok ama sistemde gözükmüyor deyip vergi dairesine yolluyorlar...Sırf bu sebepten dolayı internet üzerinden işlem yapmak istemiyorum..Bugün gittim sıra bekledim ödedim vergi borcumu..Aldım makbuzumu kafam rahat en azından...
 
ya sezgin beni çıldırtan olay ben mesela ülkenin bir ucunda ceza yemişim mesela siirt pervari de. ulan ta orada nerden bulucam vergi dairesi yatırcam dönmüşüm eskişehirde yatırmşm vaktm ancak olmş ama oda yok ille gidicem ankara seğmenler vergi dairesine yatırcam adamn ekranında geçtiğini görücem öyle. böyle salakça işmi olur yahu bilerek yapıorlar bunu uğraşmasın bi daha ödesin diye.
 
ya sezgin beni çıldırtan olay ben mesela ülkenin bir ucunda ceza yemişim mesela siirt pervari de. ulan ta orada nerden bulucam vergi dairesi yatırcam dönmüşüm eskişehirde yatırmşm vaktm ancak olmş ama oda yok ille gidicem ankara seğmenler vergi dairesine yatırcam adamn ekranında geçtiğini görücem öyle. böyle salakça işmi olur yahu bilerek yapıorlar bunu uğraşmasın bi daha ödesin diye.

Böyle saçma iş mi olur yahu..İnsanlara eziyet ve ekstra masrafa sokmaktan başka bişi değil...:kizgin:
 
Yasal tefeci:p cezayı hakedince alnımıza şak yapistiran sistem, benim gibilerin ödediği vergilerle yaptırılmadan kalan yolda arabasını kirinca geme kendi cebinden ödüyor. Adaletse sonuna kadar, haksizliksa kuruşumu bile helal etmiyorum. Vergi dairesi yada defterdarliktaki bu durum muayenede benim de basıma geldi, hoş borcum çıkmadı ama git gel zaman kaybı stres paradan daha önemli.

Bence defterdarlık yada vergi dairesinin tabelasını söksünler festival yazsınlar, içerde isten Cok eğlence hakim.
 
Arabanın bagajında dosyam var. Ne var ne yok arabayla ilgili hepsi orada. Benzin fişlerini sadece aydan aya atıyorum =)
 
Bu olay sadece bizim ülkemizde yaşanılabilecek bir olay;ne denir ki bu devlete :kizgin:
 
aynı problemi bende yaşadım
benim vergi dairem trabzon karadeniz vergi dairesi. bende bi trafik cezasını kocaelide ödedim fakat sistemden düşmemişti :mad:
hatta kocaelideki memur bana bunu trabzondan düzelttirmem gerektiğini söylemişti. (ödenmiş cezayı düzeltmek için taa trabzona gidecekmişim işe bak...)
tesadüfya bir hafta sonrasında trabzona gidecektim zaten :)
trabzondaki memurda bana sistemde bir eksiklik olduğu bu tür ödemelerde en garanti yolun ödemenin kendi vergi dairesine yapılmasıdır demişti.
2010 da yediğim fiçbir ceza sistemden düşmemişti hepsini düzelttirdim.
işin garip yanı internet vergi dairesi sayfasında cezaların hem ödendi görünmesi hemde ödenmemiş üstüne faiz binmiş olarak görünmesi
bir türlü anlayamadım :confused:
şimdi bir telefon numarası aldım trabzondan bidaha ceza yada vergi ödemesi yaparsam hemen arayıp sistemnden düşürüyorum :eek:key:
 
Bi olayda benden; askere gitmeden radara girdim 267 tl... 1 Hafta içinde ödersen %'de bilmem kaç indirim var hmn 1 gün sonra yatırdım 190 küsür para... Askere gittim bi kaç ay geçti ablam telde sen o parayı ödemedin mi faiz yemiş 350 tl olmuş... Nasıl olur fln git dedim bi vergi dairesine... Askere gelirken dekontuda yırtmıştım cüzdan değiştirioruz ya... Gidio biz bu cezayı ödedik fakat orda görünüo diyo... Şimdi olayı görün... Kadın kontrol ediyor evet dio siz o tarihte 190 küsür para yatırmışsınız ama cezayı değil... Nasıl yani? Neyi yatırdık o zmn ne diye geçmiş kayıtlara diyor ablam?... Hİç bişeyi... İnanabiliomusunuz 200 tl para alıo ordaki memur ve onu boşa geçirio... Sistemde şu tarihte şu kişiden 200 tl tahsil edildi diye yazıyor :) Ama ne için olduğu yazmıyor... Çünkü dangalak benim cezamın işlem numarası atıyorum 427 ise 428 yazmış ve parayı öyle almış.... Ama sonuç çok ilginç bayan düzelttim tmm sorun yok dedi ve bizi gönderdi... Faiz işlemiş bişeyi nasıl düzeltti sistemden nasıl düşürdü hiç anlamadım....

bir ikinciside trafikte ceza yediğimizi düşünüyoruz... ama bir türlü cezaları daireden çıkarttıramıyoruz... sonra aradan 1 yıl geçio 60 tl lik ceza gelio 380 tl buyur burdan yak... defalarca soruorum ceza var mı yok... ama faiz var... yaşıyoruz ama bedava...1 lira etmiyoruz devletin gözünde...
 
bende radar cezam vardı internetten yatırmıştım nette bigün sorgulama yapayım dedim aynı ceza hem yatmış olarak gözüküodu hemde yatmamış olarak gidip vergi dairesinde düzelttirdim
 
Geri
Üst Alt