Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

V kayışı yine koptu

ynsylcn

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Haz 2012
Mesajlar
42
Yaş
35
Daha yenısını taktıralı 1 hafta olmadan az once arabayı kaldırırken bırden koptu kayıs . Boyle zırt pırt kopmasının sebebi ne olabbilir acaba cokmu gerdirdi yada takarken bıseyı eksıkmı yaptılar.Dün kardeşime araba sürmeyi ögretirken baya bı zorladık arabayı bı alakası varmıdır?.Kafayı yemek uzereyım.
 
V kayışı öle arabayı zorlamayla kopacak bişey değil, sanırım bi ayarsızlık yapıldı takılırken:confused:
 
Geçmiş olsun.

En büyük olasılık kayışın doğru gerginlikte olmaması veya araca uygun olmaması tabiki. Yani usta hatası.

Bunun yanında.. tıpkı lastikler gibi kayışların da ne zaman üretildiği önemlidir. Yani hiç kullanılmamış 10 yıllık bir kayışı alıp, arabaya takıp sorunsuz kullanmayı bekleyemezsiniz. Problem kayış üzerinde halihazırda bulunan çatlaklardan da kaynaklanmış olabilir.

Selçuk'un söylediği gibi öyle birkaç zorlama ile V kayışı kopmaz.

Sizinle tamamen alakasız büyük ihtimal tabi ama bir diğer ihtimal, araç bir yere vurdu etti, veya motor kulakları, motor ön üçgen dirseği eğrildi diyelim. Bu durumda kasnaklar tam bir doğru üzerinde olmayacağı için kayış kasnak kenarlarına sürtünerek hızla zarar görüp, kopabilir.
 
Geri
Üst Alt