Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ucuz Benzine Hücum !

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
Bir deponun 70 liraya dolduğu suriye sınırında araç kuyrukları oluşmaya başladı.
Türkiye'de her geçen gün benzine zam gelirken Suriye sınırındaki illerde yaşayan vatandaşlar Suriye benzinine yöneldi. Türkiye ile Suriye arasında 2009 yılının Eylül ayında imzalanan anlaşma ile vizelerinin kaldırılması, araç trafiğinde üç kat artış meydana gelmesine neden oldu. Vatandaşlar hafta sonları Suriye'ye giderek hem alışverişlerini yapıyor, hem de otomobillerinin benzin depolarını dolduruyor.

Türkiye'de her geçen gün benzindeki fiyat artışları, otomobil sahiplerini Suriye'ye yöneltiyor. Sınır illerindeki akaryakıt istasyonları sadece oto gazı satarken, benzinle birlikte oto gaza gelen zamlarla birlikte, LPG'li araç kullananlar da Suriye benzinine yöneldi. Türkiye'de benzinin litre fiyatı 4 TL'yi bulurken, Türkiye'nin en büyük sınır komşusu Suriye'de benzin litre fiyatı 1.4 TL'den satılıyor. Özellikle Suriye sınırına yakın olan Kilis başta olmak üzere Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin ile Irak sınırındaki Hakkâri ve Şırnak'ta yaşayanlar, Suriye ve Irak benzinine yöneldi. Türkiye'de 50 litrelik bir depo 200 TL'ye dolarken bu rakam Suriye'de 70 TL'ye kadar iniyor. Türkiye'de 200 TL'ye bir depo dolarken Suriye'de üç depo dolduruluyor.

 
ileriki zamanlarda forumlarda bu konu ile ilgili eylem yapılması planlanıyor araçlarla artık boğazımıza kadar battık bizde mi sınıra gidelim yani bıktırdılar bizi.... bu arada suriye de zam yapar belki benzin satışı artınca ama gene bizim fiyatları bulmaz.....
Paylaşım için teşekkürler...:eek:key:
 
ıda olan ınsanlara yapılan bır ayıp batıdakını dık dogudakını odullendır.Dırek ayrımcılık bu
 
birazda onları ayırsınlar varken fırsatları doldursunlar
 
valla yakında arabaya triptik çıkarıp bende gidicem :)))
 
oralarda otursaydım ben de öyle yapardım..
hatta Suriye içinde 70 Lira'ya aldığım depoyu bitirip dönüşte yine doldurur gelirdim evime aynı günde.. :)
 
ıstanbul gıbı bıyerde kacak benzın ıstasyonu olmazmı ya :D
 
Geri
Üst Alt